Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Chávez: Fidel je živý a zdravý!

Hugo Chávez po prílete na Kubu
Hugo Chávez po prílete na Kubu (Zdroj: SITA)

HAVANA - Venezuelský prezident Hugo Chávez sa počas pondelňajšej návštevy Kuby stretol s bývalým lídrom Fidelom Castrom, ktorý je podľa neho "živý a zdravý" a naďalej tvorí "dôležité stratégie pre Kubu a Latinskú Ameriku".

Fidelov mladší brat Raúl, ktorý 24. februára prevzal prezidentské právomoci, zatiaľ pokračuje v kubánskej revolúcii "živej ako nikdy predtým", uviedol Chávez pred novinármi v Havane.

"Fidel sedí tu, živý a zdravý, mysliaci, píšuci a diktujúci dôležité stratégie pre Kubu a Latinskú Ameriku," tvrdí venezuelský prezident, ktorý Castra pravidelne navštevuje. "Raúl, ten drží opraty," povedal o novom kubánskom lídrovi. "Táto revolúcia pokračuje... je živá ako nikdy predtým. Nakoniec, sme jedna a tá istá revolúcia."

Ako uviedol Chávez v predošlom vyhlásení, ktoré odvysielala venezuelská televízia, rozhovory s Fidelom Castrom sa mali týkať svetovej potravinovej a energetickej krízy.

Venezuelský prezident je blízkym priateľom 81-ročného Castra, ktorý sa po vážnej operácii už takmer dva roky neobjavuje na verejnosti. Posledné oficiálne zábery Fidela pochádzajú z januára, keď sa v médiách objavili fotografie z jeho stretnutia s brazílskym prezidentom Luizom Ináciom Lula da Silva.

Po predošlej schôdzke s Chávezom 8. marca či májovej návšteve bolívijského prezidenta Eva Moralesa nezverejnili žiadne videozáznamy ani fotografie. Presné informácie o Castrových zdravotných problémoch a stave zostávajú naďalej utajované.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu