Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V centre Moskvy vypukol obrovský požiar! Horelo vo dvore budovy Izvestija Hall

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - V centre Moskvy dnes ráno vypukol veľký požiar. Horelo vo dvore budovy Izvestija Hall, v ktorej sídli rovnomenný denník. Plamene postupne zachvátili plochu až 1 500 metrov štvorcových. Oheň je v súčasnosti pod kontrolou, obete a ranenie nie sú hlásené, uviedli médiá, vrátane webu denníka Izvestija, s odvolaním sa na úrady.

Horeli tri nevyužívané budovy vo dvore Izvestija Hall, jedna sa čiastočne zrútila, uviedla agentúra TASS s odvolaním sa na hasičov. Požiar a jeho hasenie si podľa médií vynútili čiastočné obmedzenie dopravy v centre ruskej metropoly. Protipožiarna bezpečnosť budov vo dvore Izvestija Hall nebola niekoľko rokov kontrolovaná, poznamenal TASS s odvolaním sa na databázu inšpekcií.

archívne video

Hasiči zasahujú pri požiari v jednej z reštaurácií v centre Liberca (Zdroj: X/HZS Libereckého kraje)

Izvestija za sovietskych čias bývali na druhej priečke v hierarchii tlače, po straníckom liste Pravda, a vyjadrovali pohľad sovietskej vlády. Šéfredaktorom býval okrem iného zať sovietskeho vodcu Nikity Chruščova. Po rozpade Sovietskeho zväzu bol denník privatizovaný, svojho času patril plynárenskému koncernu Gazprom.

Viac o téme: PožiarRuskoMoskvaIzvestija Hall
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu