Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Americký minister obrany Austin zrušil svoje plánované cesty: Leží v nemocnici

Lloyd Austin Zobraziť galériu (2)
Lloyd Austin (Zdroj: SITA/AP Photo/Roman Koksarov, File)

WASHINGTON - Americký minister obrany Lloyd Austin zrušil cestu do Bruselu na stretnutie s ministrami obrany Severoatlantickej aliancie (NATO). Predstaviteľ USA to oznámil v pondelok, pretože šéfa Pentagónu prijali na jednotku intenzívnej starostlivosti vo vojenskej nemocnici pri Washingtone. Jeho povinnosti prevzala námestníčka Kathleen Hicksová.

 Austina (70) prijali v nedeľu do Vojenského zdravotníckeho zariadenia Waltera Reeda, pretože mal "príznaky naznačujúce naliehavý problém s močovým mechúrom". Austin v decembri neoznámil operáciu v rámci liečby rakoviny prostaty a ani následnú hospitalizáciu v januári pre pooperačné komplikácie.

Austin mal odletieť na zasadnutie ministrov obrany NATO v Bruseli vo štvrtok 15. februára. V stredu mal mať samostatné stretnutie so spojencami o pokračovaní pomoci Ukrajine v boji proti ruskej invázii.Stretnutie spojencov o vojenských potrebách Ukrajiny, známych ako Kontaktná skupina na podporu Ukrajiny, sa bude konať online, povedal predstaviteľ pod podmienkou zachovania anonymity.

Nie je jasné, ako dlho Austin zostane v nemocnici, ale jeho povinnosti prevzala námestníčka Hicksová.Minister Austin sa začiatkom toho mesiaca ospravedlnil za to, že nepovedal prezidentovi Bidenovi a kolegom včas o svojej diagnóze rakoviny. Dodal, že strach o zdravie bol ako "úder do brucha", ktorý ním otriasol.

 Austin sa v utorok vráti k práci, uviedli lekári

Americký minister obrany Lloyd Austin absolvoval v celkovej anestéze lekársky zákrok pre problémy s močovým mechúrom, uviedli v pondelok jeho lekári. V utorok by mal byť schopný vrátiť sa k svojim bežným povinnostiam. "Dlhodobý pobyt v nemocnici sa neočakáva. Očakávame, že minister bude schopný prevziať svoje bežné povinnosti zajtra (utorok)," uviedli lekári. Išlo podľa ich slov o nechirurgický zákrok.Ministrove problémy s močovým mechúrom by podľa ich slov nemali spôsobiť zmenu v očakávanom plnom zotavovaní po rakovine prostaty.

Americký minister obrany Austin
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Austina (70) prijali v nedeľu do Vojenského zdravotníckeho zariadenia Waltera Reeda, pretože mal "príznaky naznačujúce naliehavý problém s močovým mechúrom". Austin v decembri neoznámil operáciu v rámci liečby rakoviny prostaty a ani následnú hospitalizáciu v januári pre pooperačné komplikácie.Americký minister obrany pre hospitalizáciu zrušil pracovnú cestu do Európy vrátane účasti na štvrtkovom stretnutí ministrov obrany členských krajín NATO v Bruseli.

Viac o téme: CestaNemocnicaLloyd Austin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu