Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Významné obmedzenia pamäte: Bola zverejnená šokujúca správa o duševnom stave Bidena

Americký prezident Joe Biden
Americký prezident Joe Biden (Zdroj: SITA/AP Photo/Jacquelyn Martin)

WASHINGTON - Joe Biden svojimi zmätenými vystúpeniami pravidelne vyvoláva špekulácie o svojom duševnom stave. Teraz správa špeciálneho vyšetrovateľa Roberta Hura odhalila „významné obmedzenia“ v pamäti amerického prezidenta.

Špekulácie o údajnej demencii prezidenta USA pokračujú. Šokujúca správa teraz odhaľuje „významné obmedzenia“ v duševnom stave Joea Bidena.

archívne video

Zuzana Čaputová sa vo Varšave stretla s prezidentom Spojených štátov Joeom Bidenom (Zdroj: Facebook/Zuzana Čaputová)

Bola zverejnená zničujúca správa o Joeovi Bidenovi

Správa špeciálneho vyšetrovateľa Roberta Hura odhaľuje „významné obmedzenia“ v pamäti Joea Bidena. Najmocnejší muž na svete je veľmi podrobne vykreslený ako trasľavý starec, ako „starší muž s dobrými úmyslami so zlou pamäťou“. Podľa správy si prezident USA už nemôže spomenúť na svoje pôsobenie vo funkcii viceprezidenta ani na smrť svojho syna. Uprostred kampane na druhé funkčné obdobie je správa pre Bidena politicky zničujúca.

Každých pár dní poskytuje americký prezident nové krmivo pre politické útoky. Len za týždeň si Biden nedávno pomýlil francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona s jedným z jeho predchodcov Françoisom Mitterrandom – a krátko nato aj bývalú kancelárku Angelu Merkelovú so zosnulým bývalým šéfom vlády Helmutom Kohlom. A teraz toto: Po 15-mesačnom vyšetrovaní so 173 výsluchmi so 147 svedkami a preskúmaní miliónov dokumentov dospieva špeciálny vyšetrovateľ ministerstva spravodlivosti k oficiálnemu záveru, že duševná spôsobilosť prezidenta USA je v zlom stave. Sám Biden vlani v októbri počas dvoch dní päť hodín odpovedal na otázky vyšetrovateľov. Hodnotené boli aj dlhé nahrávky rozhovorov Bidena so spisovateľom pre knihu vydanú v roku 2017. Materiál zanechal vyšetrovateľom katastrofálny obraz.

Joe Biden reagoval na správu nahnevane

Správa uvádza, že Bidenova pamäť odhalila „významné obmedzenia“ a niekedy bola „rozmazaná“. Rozhovory boli „často bolestivo pomalé“. Biden mal problém zapamätať si udalosti a niekedy dokonca čítať a reprodukovať svoje vlastné poznámky. "Už si nepamätal, kedy bol viceprezidentom, zabudol v prvom dni rozhovoru, zabudol tiež, kedy sa jeho funkčné obdobie skončilo a zabudol v druhý deň pohovoru, kedy sa začalo jeho funkčné obdobie." Prezident si tiež nevedel spomenúť, kedy zomrel jeho syn Beau.

Joe Biden v krátkom vyhlásení v sídle vlády reagoval na správu a bol mimoriadne pobúrený. "Viem, čo do pekla robím. Som prezident a postavil som túto krajinu na nohy," povedal 81-ročný viditeľne rozrušený. Áno, je starší muž, ale pamäť má úplne v poriadku, kričal.

Viac o téme: SprávaPamäťUSAJoe Biden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu