Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Desivý prípad v pôrodnici: Lekárka odtrhla novorodencovi hlavu, nemocnica sa to snažila zatajiť

Rodičia sa s nemocnicou súdia.
Rodičia sa s nemocnicou súdia. (Zdroj: YouTube)

ATLANTA - V americkom štáte Georgia sa minulý rok odohral hrôzostrašný prípad. Lekárka pri pôrode odtrhla novorodencovi hlavičku. Čo je ešte horšie, nemocnica sa snažila chybu pred rodičmi zatajiť. Jessica Rossová a Treveon Taylor sa preto s nemocnicou súdia.

Advokát rodičov uviedol, že podľa súdneho lekára bola príčinou smrti bábätka zlomenina krku. Nemocnica však svoju vinu stále popiera, píšu americké médiá.

archívne video

Premiér Robert Fico nečakane navštívil nemocnicu pre odsúdených a obvinených v Trenčíne (Zdroj: Topky.sk/Ján Zemiar)

Rozhorčený otec dieťaťa viní lekárku a nemocnicu z klamstva a z toho, že rodičom neumožnila vidieť po pôrode syna, ktorému dali meno Treveon Taylor Junior. „Chceme len spravodlivosť pre nášho syna. Klamali nám a nenechali nás sa ho ani dotknúť,“ povedal otec. 

Matka rodila v nemocnici Southern Regional Medical Center v Georgii. Pri pôrode došlo k zaseknutiu jedného z ramienok v pôrodných cestách. To sa stáva len v jednom percente pôrodov. Príčinou môže byť veľkosť novorodenca, menšia panva, alebo keď je dieťa v zlej polohe.

V podobných prípadoch by mali lekári pristúpiť k cisárskemu rezu. O ten aj matka mala požiadať, ale lekárka to odmietla. Namiesto toho rodičku nútili vytlačiť dieťa klasickou cestou počas troch hodín. Matke sa aj tak dieťa nepodarilo porodiť.

Lekárka následne použila príliš veľkú silu pri vyťahovaní dieťaťa a oddelila jeho hlavu od telíčka. Nemocnica však akékoľvek pochybenie odmieta a tvrdí, že dieťa zomrelo už v maternici pred samotným pôrodom a pred oddelením hlavy od tela.

O incidente počas pôrodu však nemocnica rodičov neinformovala a zakázala matke sa dieťaťa čo i len dotknúť a pochovať ho v náručí. Navyše rodičom odporučili kremáciu bez predošlej pitvy. Podľa advokáta poškodených sa tak nemocnica snažila zatajiť to, čo sa počas pôrodu odohralo.

"Dieťa zabalili na tesno do dečky a hlavu položili hore na dečku tak, že to na prvý pohľad nevyzeralo, že vôbec došlo k dekapitácii," tvrdí advokát.

Súdneho lekára na prípad upozornil pohrebný ústav, ktorému bolo podozrivé, že nebola na dieťati vykonaná pitva. Teraz prípad začala riečiť polícia.

Viac o téme: NemocnicaPôrodDekapitácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu