Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nehoda vrtuľníka v Kanade na horách si vyžiadala štyri obete

(Zdroj: Getty Images)

OTTAWA - Pri havárii vrtuľníka, ktorý prevážal skupinu rekreačných lyžiarov v kanadskej provincii Britská Kolumbia, zahynuli štyria ľudia a ďalší traja utrpeli vážne zranenia. V utorok o tom informovala kanadská polícia a agentúra Reuters.

K tragickej udalosti došlo ešte v pondelok neďaleko mesta Terrace približne 70 kilometrov východne od hranice s Aljaškou. Kanadská polícia spresnila, že vo vrtuľníku sa v čase nehody, ku ktorej došlo na veľmi odľahlom mieste dostupnom len helikoptérou, nachádzalo sedem osôb.

archívne video

Pri Senci objavili v jazere dve mŕtve telá! (Zdroj: Topky.sk/Maarty)

Predstavitelia tamojších úradov plánujú na miesto odletieť ešte v utorok so zámerom vyšetriť príčiny incidentu. Záchranné zložky v Britskej Kolumbii pôvodne podľa Reuters informovali, že štyroch ľudí, ktorí sa pri nehode zranili, ošetrujú na mieste a neskôr ich previezli v kritickom stave do nemocnice Mills Memorial Hospital v Terrace.

Cestovná kancelária Northern Escape Heli-Skiing, ktorá na svojej webovej stránke propaguje výlety s "najlepším lyžovaním vo veľkých horách", uviedla, že spolupracuje s kanadskou políciou a ďalšími úradmi vo vyšetrovaní tragickej udalosti. "Nehody vrtuľníkov sú zriedkavé, ale predstavujú riziko pre ľudí, ktorí využívajú vrtuľníky na lyžovanie v horách a v teréne," uviedla cestovná kancelária vo vyhlásení s tým, že prijíma všetky opatrenia na zníženie rizík pri pobyte v teréne.

Viac o téme: HoryObeteVrtuľník Nehoda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu