Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dovolenkový raj Slovákov šokuje: Chorváti predávajú domy za pár centov! Dôvody, prečo si to môžu dovoliť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KOPRIVNICA - Obľúbená dovolenková destinácia Slovákov láka na lacné bývanie. Chorvátska obec Podravka predáva prázdne domy v prepočte za asi 13 centov. Aj keď sa nenachádza pri Jadranskom mori, ponuka to je určite zaujímavá. Asi však tušíte, že niekde musí byť háčiť. Aké podmienky sa musia splniť?

Obec Legrad sa nachádza pri chorvátskom meste Koprivnica. Starosta obce Ivan Sabolić chce lacným bývaním demograficky oživiť obec, informuje spravodajský portál danica.hr. Ako ďalej starosta uvádza, vďaka tomuto nápadu sa do Legradu prisťahovalo veľa mladých rodín zo susedných žúp, ale aj jedna rodina z Istrie. Preto tam musia začať s modernizáciou škôlky.

archívne video 

Dubrovník žiada turistov: Rešpektujte naše mesto (Zdroj: Dubrovnik Tourist Board)

Čo teda treba splniť? Podmienkou získania výhodnej ponuky je, že má ísť o manželský alebo nezosobášený pár do 45 rokov, s čistým registrom trestov, ktorý nemá vyriešenú situáciu s bývaním. Body navyše dostanú, ak pracujú v odvetví, kde je nedostatok zamestnancov a majú deti. Opatrenia motivačného predaja domov a pozemkov a spolufinancovania rekonštrukcií domov doteraz využilo asi 50 rodín. 

V susednom meste Koprivnica sa nachádzajú továrne spoločnosti Podravka. Táto firma je dnes jednou z najväčších potravinárskych spoločností v juhovýchodnej Európe a kupujeme ju aj na Slovensku.

Viac o téme: ChorvátskoLegradPredaj domov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu