Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ruská štátna televízia už prekročila červenú čiaru: Putinova propagandistka dúfa v tretiu svetovú vojnu

Simonjanová je propagandistkou Putina.
Simonjanová je propagandistkou Putina. (Zdroj: profimedia.sk)

MOSKVA - Od začiatku vojny na Ukrajine sme od Putinovej agitátorky Margarity Simonyanovej počuli veľa propagandistických nezmyslov. Teraz v televíznom vystúpení dala jasne najavo, prečo dúfa v začiatok tretej svetovej vojny.

V ruskej štátnej televízii už dva roky platí úplný výnimočný stav. Od začiatku vojny na Ukrajine vo februári 2022 agitovali nekonečné „talk show“ proti NATO, Západu a v podstate všetkým (údajným) nepriateľom Ruska. Strašnými hrozbami sa nešetrí. Takmer v každom vydaní televíznej relácie Putinovho propagandistu Vladimira Solovjova sa volá po jadrovom údere proti NATO. Berlín, Paríž a Londýn by mali byť buď obsadené, alebo vymazané z mapy.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 698 (Zdroj: Facebook/General Staff of Ukrainian Armed Forces)

Putinova propagandistka dúfa vo vypuknutie tretej svetovej vojny

Margarita Simonjanová, ďalšia špičková kremeľská propagandistka, bola teraz hosťom v Solovjovovej diskusnej relácii. Šéfredaktorka ruskej televíznej stanice RT a štátnej mediálnej agentúry Rossija Sevodnja zohráva kľúčovú úlohu pri formovaní propagandistických udalostí v Rusku. Žena s priamym prístupom do Kremľa môže zvyčajne oznámiť, čo chce. Teraz v štátnej televízii prehovorila o možnom vypuknutí 3. svetovej vojny. Samozrejme nie bez postranných úmyslov. Prepuknutie v dôsledku konfliktov na Blízkom východe by mohlo odvrátiť pozornosť Západu od ruských aktivít. Aspoň taká je jej nádej.

Putinova propagandistka šokuje šialeným tvrdením: Rusi nechcú viesť normálny život

Ale ona zašla ešte ďalej. V monológu o povahe jej krajanov Simonjanová vysvetľuje, že Rusom „súčasné obete neprekážajú“, nechcú viesť „normálny život“ a sú zvyknutí „meniť históriu silou“. Je si istá, že vedia, že „na to je potrebná krv“. Komentátori videa zverejneného na X účte novinárky Julie Davisovej sú však presvedčení, že skutočne istý je len jeden fakt: Tieto vyjadrenia sú úplne šialené.

Viac o téme: PropagandaRuskoVladimir PutinUkrajinaMargarita Simonjanová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu