Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Francúzska prokuratúra zamietla žalobu proti Depardieuovi: Vec je premlčaná

Gérard Depardieu
Gérard Depardieu (Zdroj: profimedia.sk)

PARÍŽ - Francúzska prokuratúra zamietla žalobu zo sexuálneho napadnutia, ktorú vlani v septembri podala herečka Hélène Darrasová proti hercovi Gérardovi Depardieuovi. Podľa prokuratúry sa žaloba vzťahuje k údajnému skutku z roku 2007, avšak v tom prípade je už vec premlčaná. Uviedla to v pondelok parížska prokuratúra. Informuje o tom správa z agentúry AFP.

Darrasová tvrdila, že Depardieu ju ohmatával a dával jej sexuálne návrhy počas nakrúcania filmu v roku 2007. Žiadna zo strán sa k rozhodnutiu prokuratúry bezprostredne nevyjadrila.

archívne video

Brífing špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica (Zdroj: Topky/Maarty)

Sedemdesiatpäťročný herec čelí aj ďalším žalobám zo sexuálneho obťažovania, ktoré naňho podalo viac než desať žien. Už od roku 2020 ho vyšetrujú za údajné znásilnenie, z ktorého ho obvinila herečka Charlotte Arnouldová. Vlani v decembri ho takisto zo znásilnenia obvinila španielska novinárka a spisovateľka Ruth Bazová. Depardieu všetky obvinenia odmieta.

Herca sa zastal okrem iných aj francúzsky prezident Emmanuel Macron. Proti zástancom Depardieua zase broja feministické organizácie, poznamenáva AFP.

Viac o téme: ZamietnutieSúd Gérard DepardieuPremlčanieSexuálne napadnutieŽaloba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu