Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Dráma na zamrznutom rybníku: Otec sa preboril pod ľad aj s batoľaťom! Nepochopiteľné slová svedkov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ČESKÉ BUDEJOVICE – Čistý hazard. V susednom Česku sa počas víkendu odohral incident, ktorý skončil dobre len veľkým zázrakom. Otec sa totiž iba so zhruba 15-mesačným dieťaťom vybral aj so sánkami na zamrznutý rybník. Tenký ľad však nápor nevydržal a dvojica sa preborila.

Muž aj dieťa skončili v rukách záchranárov. Iba zázrakom nemal incident vážnejšie dôsledky. Ľudia, ktorí sa v tom čase v blízkosti zamrznutej plochy nachádzali, však neskrývajú rozhorčenie a nad správaním otca len krútia hlavami. „Išiel aj s batoľaťom ku kraju, kde je to rozmrznuté a natáčal si to. Jedno kolečko dal, pri druhom sme si hovorili, či je normálny,“ uviedla žena, ktorá nešťastnú udalosť videla na vlastné oči, pre český Blesk. Zrazu sa podľa jej slov ozvala rana a dvojica skončila pod ľadom.

archívne video 

Prírodné klzisko vo Vajnoroch (Zdroj: Topky/Maarty)

Rozhorčení boli aj ľudia na sociálnej sieti. To, že ľad praská, bolo podľa nich počuť počas celého dňa. Korčuľovať by sa tam vraj išli len blázni. Našlo sa však napriek tomu dosť ľudí, ktorí riziko hodili za hlavu a na zamrznutú plochu aj tak išli. „Potom, ako sa preboril ľad pod dvoma osobami, sme vydali varovanie pred nebezpečenstvom a nábrežie Malše ohradili. Napriek tomu sa ľudia na lade aj naďalej korčuľovali,“ povedala jedna z členov hliadky. Na mieste museli opakovane zasiahnuť a ľudí dôrazne upozorniť na zákaz vstupu.

Chodiť na ľad sa už v týchto dňoch neoplatí ani na Slovensku. Mestské lesy v Bratislave napríklad vydali upozornenie ešte v pondelok. „Ľad sa už topí, nastávajú vyššie teploty a odmäk. Dúfame, že ste si, hoc len na pár dní, užili naplno zamrznuté rybníky, a poriadne sa vykorčuľovali. Nakoľko sa však opäť oteplilo, neodporúčame v korčuľovaní pokračovať. Ľad by sa mal dlhšie udržať na vyšších jazerách (1. a 2.), no aj tam sa môže postupne topiť,“ uviedli.

Viac o téme: ĽadOdmäkPreborenie ľadu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu