Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Novinky v prípade tragického pádu lanovky: Otec stále bojuje o život, hodiny ho operovali! Pribudli zranení

Pád lanovky v Tirolsku si vyžiadal niekoľko zranených.
Pád lanovky v Tirolsku si vyžiadal niekoľko zranených. (Zdroj: Flugpolizei)

INSBRUCK -  Šok po páde kabíny lanovky so štyrmi ťažko zranenými v utorok ráno v lyžiarskom stredisku Hochoetz v tirolskom Ötztal je stále silný. Najmä o 49-ročného otca panujú veľké obavy: V stredu ráno bol ešte stále v ohrození života.

K hororovej nehode v údolí Ötztal došlo v utorok o 10.20 h. Technickú chybu alebo ľudské pochybenie ako príčinu pádu gondoly možno podľa aktuálneho stavu vyšetrovania pravdepodobne vylúčiť. Minimálne jeden strom vraj spadol na nosné lano. Dôvody sú stále nejasné. Isté je len to, že v čase nešťastia bolo bezvetrie.

archívne video

Najdlhšia lanovka na svete spája dva vietnamské ostrovy (Zdroj: CK Kartago tours)

Padala až dvanásť metrov

V každom prípade sa osemmiestna gondola na Acherkogelbahn so štyrmi cestujúcimi vytrhla z kotviska. "Potom spadla asi desať až dvanásť metrov a narazila do neschodného terénu," uviedla polícia.

V kabíne nehody bola rodina z Dánska: Chlapec a dievča (20 a 19), ako aj ich otec a strýko (49 a 46). Všetci štyria ľudia utrpeli ťažké zranenia, otca museli zaintubovať a bol v ohrození života.

Otec v kritickom stave

Štyridsaťdeväťročný muž musel v utorok podstúpiť niekoľkohodinovú operáciu na klinike v Innsbrucku. V stredu ráno hovorca Johannes Schwamberger pre „Krone“ povedal: „Muž bol prevezený na jednotku intenzívnej starostlivosti večer po operácii. Zostáva v kritickom stave."

Nehoda lanovky si vyžiadala ešte viac zranení, ako sa hovorilo pôvodne. Zranenia utrpeli aj dvaja Nemci (58 a 62 rokov) v susednej gondole, pravdepodobne v dôsledku vibrácií závesného lana.

Prebieha vyšetrovanie

Po náraze gondoly boli pasažieri lanovky evakuovaní a dráha bola vyradená z prevádzky. "Dotknutí hostia boli informovaní prostredníctvom reproduktorov," uviedla predstavitelia prevádzkovateľa.

Zatiaľ nie je jasné, ako mohlo k hroznej nehode v obľúbenej lyžiarskej oblasti dôjsť. Polícia, štátne zastupiteľstvo a prevádkovateľ lanovky dali podnet na vyšetrovanie. Vyšetrovatelia leteli na miesto nešťastia v utorok.

Viac o téme: ZraneníTirolskoNehoda lanovky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu