Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Minister obrany Austin sa lieči na rakovinu prostaty: Prognóza je pozitívna

Lloyd Austin
Lloyd Austin (Zdroj: SITA/AP Photo/Roman Koksarov, File)

WASHINGTON - Americký minister obrany Lloyd Austin sa lieči na rakovinu prostaty. Informoval o tom v utorok Pentagón v rámci vysvetlenia nejasností o ministrovej nedávnej hospitalizácii vo vojenskej nemocnici Waltera Reeda na predmestí Washingtonu. Informuje agentúra AFP.

Vo vyhlásení Pentagónu sa uvádza, že rakovinu sa podarilo odhaliť ešte začiatkom decembra. Na jej liečbu podstúpil 22. decembra "minimálne invazívny chirurgický zákrok" nazývaný prostatektómia, spresňuje stanica CNN s odvolaním sa na lekárov.

archívne video

SND spolupracuje na celonárodnom projekte na prevenciu rakoviny (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

"Rakovina prostaty bola diagnostikovaná včas a Austinova prognóza je vynikajúca," uviedol Pentagón s tým, že ministra museli po zákroku presunúť späť na jednotku intenzívnej starostlivosti pre komplikácie vrátane nevoľnosti a silných bolestí brucha, bedier a nôh.

Ministerstvo obrany USA čelilo ostrej kritike za to, že čakalo až do piatkového večera, aby oznámilo, že 70-ročný minister bol štyri dni predtým hospitalizovaný v súvislosti s pôvodne nešpecifikovaným lekárskym zákrokom. Dovtedy o jeho hospitalizácii nevedeli ani Biely dom a prezident USA Joe Biden. 

Viac o téme: RakovinaHospitalizáciaMinister obranyPrognózaLloyd Austin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu