Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V Pakistane vybuchla bomba! Najmenej päť policajtov je mŕtvych

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Edin Skoric via AP)

ISLAMABAD - Výbuch bomby na severozápade Pakistanu v pondelok zabil najmenej piatich policajtov, ktorí zabezpečovali ochranu zdravotníkom očkujúcim proti detskej obrne. Informuje o tom správa z agentúry AFP.

"Improvizované výbušné zariadenie zasiahlo policajné vozidlo prevážajúce približne 25 policajtov, ktorí mali plniť úlohy počas očkovacej kampane proti detskej obrne," vyhlásil pre AFP predstaviteľ úradov v okrese Bajaur. Dodal, že výbuch si vyžiadal najmenej päť obetí a 20 zranených. Počet obetí potvrdil aj zástupca polície v spomínanom okrese.

archívne video

Výbuch priehrady Nova Kachovka zachytený na priemyselnej kamere (Zdroj: Facebook/Russian invasion into Ukraine: LIVE)

Útok sa odohral v jednom z miest v okrese Bajaur ležiacom v provincii Chajbar Paštúnchwá pri hraniciach s Afganistanom. Od návratu hnutia Taliban k moci v Afganistane v roku 2021 v tejto oblasti narastajú militantné tendencie, komentuje AFP.

K zodpovednosti za útok sa bezprostredne nikto neprihlásil. Počas útokov islamských militantov vrátane príslušníkov pakistanského Talibanu však v minulosti prišlo o život veľké množstvo očkujúcich pracovníkov i príslušníkov ozbrojených zložiek, ktoré ich chránili.

Viac o téme: ObeteBombaPolicajtiPakistanVýbuch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu