Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Zadržanému lietadlu vo Francúzsku vezúcemu 300 Indov umožnili opustiť krajinu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ – Charterové lietadlo vezúce 303 občanov Indie do Nikaraguy, ktoré zadržali vo Francúzsku pre podozrenie z obchodovania s ľuďmi, dostalo v nedeľu po štyroch dňoch povolenie opustiť letisko. Informujeme na základe správy agentúry AP.

Právnička leteckej spoločnosti Legend Airlines uviedla, že lietadlo by malo odviezť väčšinu uviaznutých cestujúcich späť do Indie v pondelok. Lietadlo Airbus A340 pristálo vo štvrtok na malom letisku Chalons Vatry na severe Francúzska, aby doplnilo palivo. Smerovalo zo Spojených arabských emirátov do nikaragujskej Managuy. Polícia mu však neumožnila pokračovať v ceste po tom, ako dostala anonymný tip, že na palube by mohli byť obete obchodovania s ľuďmi. V termináli letiska tak uviazli všetci cestujúci vrátane 21-mesačného dieťaťa.

Polícia letisko uzavrela

Dvoch pasažierov zadržali v rámci vyšetrovania. Viacerí ďalší požiadali o azyl vo Francúzsku. Prokuratúra uviedla, že 11 cestujúci boli maloletí bez sprievodu, ktorých umiestnili do osobitnej administratívnej starostlivosti. Polícia letisko ešte vo štvrtok uzavrela a terminál v nedeľu premenili na provizórnu sieň, kde sudcovia rozhodovali o ďalšom zadržiavaní alebo prepustení Indov.

Rumunská spoločnosť Legend Airlines účasť na obchodovaní s ľuďmi odmietla

Prokuratúra odmietla poskytnúť bližšie informácie o vyšetrovaní, nevyjadrila sa ani k tomu, či konečnou destináciou cestujúcich mali byť USA, ktoré tento rok zaznamenali výrazný nárast Indov prichádzajúcich cez hranicu s Mexikom. Rumunská spoločnosť Legend Airlines účasť na obchodovaní s ľuďmi odmietla. Uviedla, že overovanie dokladov pasažierov mala na starosti partnerská firma.

Viac o téme: LietadloMigrantiFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu