Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Po streľbe prišiel o život mladý Slovák: Kevin Pokuta (†19) zanechal po sebe partnerku a dve deti

Kevin Pokuta (†19) zomrel po streľbe v anglickom Sheffielde
Kevin Pokuta (†19) zomrel po streľbe v anglickom Sheffielde (Zdroj: X/YappApp/London & UK Street News)

SHEFFIELD – V britskom meste východne od Manchestru sa odohral incident, pri ktorom prišiel o život občan Slovenskej republiky. Slováka Kevina mal zastreliť útočník v polovici decembra. Prípadu sa dôkladne venovali miestne policajné aj vyšetrovacie zložky. Svoje stanovisko poskytol aj slovenský rezort diplomacie.

archívne video

Nočná streľba v bratislavskej Dúbravke si vyžiadala jednu obeť (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Vo Veľkej Británii prišiel v polovici decembra o život občan Slovenskej republiky. Podľa miestnych zložiek sa v Sheffielde 12. decembra v skorých ranných hodinách odohrala streľba, pri ktorej útočník zasiahol muža (19). Ako informuje britský denník The Star, polícia poskytla prvé informácie o incidente o 12:38 miestneho času. Celé miesto činu bolo na niekoľko hodín uzavreté. Podľa neskoršej identifikácie sa zistilo, že zraneným mal byť slovenský občan Kevin Pokuta.

Vážne zraneného mladíka previezli privolané záchranné zložky do nemocnice. Tam dňa 13. decembra následkom zranenia podľahol. Informovala o tom Polícia South Yorkshire. Dôstojníčka Joanne Kempová sa vyjadrila, že v súvislosti so streľbou v Page Hall, pri ktorej zomrel mladý muž, zadržala polícia do dvoch dní ďalšie dve osoby, a to nemenovaného muža (41) z Yorkshire, pričom v súčasnej dobe sú vo väzbe ďalší dvaja muži (21 a 23 rokov). "Zanechal po sebe partnerku a dve deti. Celý život mal pred sebou," vyjadrila sa o zosnulom. O rodinu sa v súčasnej dobe starajú špeciálne vyškolení pracovníci.

Vyšetrovateľ Paul Murphy, vedúci oddelenia závažných zločinov, povedal, "že tento zničujúci incident viedol k smrti mladého muža, ktorý po sebe zanechal rodinu. Vieme, že niekto tam vonku vie, kto je zodpovedný za to, čo sa stalo, a preto vyzývame verejnosť, aby nám poskytla dôležité informácie a pomohla s vyšetrovaním. Sami to nezvládneme," dodal. Motív streľby v doterajšom priebehu vyšetrovania ešte nie je známy. 

Slovenský rezort zahraničia  

"Náš zastupiteľský úrad v Londýne je priamo v kontakte s pozostalými." Uviedla to hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí Beatrice Szabóová, pričom dodala, že vzhľadom na vyšetrovanie a absenciu súhlasu dotknutých osôb sa rezort zahraničia nebude k prípadu detailnejšie vyjadrovať.


 

Viac o téme: TragédiaStreľbaSmrťVraždaSlovákVeľká BritániaSheffieldKrimiKevin Pkuta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu