Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Diktátor Kim Čong-un sa nečakane rozplakal: VIDEO Ženy v sále ronili slzy s ním, TOTO bol dôvod

Kimovi počas prejavu vyhŕkli slzy.
Kimovi počas prejavu vyhŕkli slzy. (Zdroj: X)

PCHJONGJANG - Tohtoročné stretnutie matiek v Severnej Kórei sa zameria na nízku pôrodnosť v krajine. U vládcu Kim Čong-una prepukli počas prejavu emócie.

Záležitosť zjavne znepokojuje severokórejského vodcu Kim Čong-una natoľko, že počas národného stretnutia matiek v Pchjongjangu nedokázal zadržať slzy. Kim počas akcie vyzval ženy v jeho krajine, aby mali viac detí. Je ich povinnosťou zastaviť pokles pôrodnosti v Severnej Kórei s cieľom posilniť národnú moc, uviedol diktátor vo vysoko emotívnej výzve.

archívne video

Kim Čong-un sa zúčastnil slávnostného položenia základného kameňa výstavby 10 000 bytov (Zdroj: profimedia.sk)

Kým Kim vyzýval na prijatie opatrení na riešenie nízkej pôrodnosti v krajine ovládanej komunistami, opakovane si utieral oči vreckovkou. V hľadisku boli tisíce žien, ktoré urobili to isté. Zabránenie poklesu a zabezpečenie dobrej starostlivosti o deti sú problémy, ktoré by sa mali riešiť v spolupráci s matkami, citovali Kima štátne médiá.

Medzi úlohy „milých matiek“ patrí výchova svojich detí, „aby vytrvalo napredovali v našej revolúcii, odstraňovali nesocialistické praktiky, ktoré sa v poslednom čase množia, podporovali rodinnú harmóniu a sociálnu jednotu a zdravý spôsob kultúrneho a mravného života.“

Kim na stretnutí matiek neuviedol žiadne čísla – kvôli obmedzeným štatistikám dostupným v izolovanej Severnej Kórei je tiež mimoriadne ťažké získať prehľad o vývoji populácie. Populačný fond Organizácie Spojených národov však odhaduje, že miera pôrodnosti v Severnej Kórei bude v roku 2023 1,8 za predpokladu, že počet obyvateľov je približne 26 miliónov.

Viac o téme: PlačPôrodnosťSlzy Kim Čong-unSeverná Kórea
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu