Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tragédia na rozbúrenom mori: Plachetnica sa prevrátila aj s pasažiermi! Hlásia mŕtvych

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: ČTK)

LISABON - Štyria ľudia zahynuli pri stroskotaní plachetnice pri pobreží Portugalska. V sobotu to potvrdilo portugalské námorníctvo, informujeme na základe správy agentúry AFP.

archívne video

Polícia zverejnila autentické video: Takto sa stala tragédia, pri ktorej zomrel 14-ročný chlapec (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Loď, ktorá sa plavila pod dánskou vlajkou, sa prevrátila v piatok neďaleko jednej z pláži v Santa Cruz asi 60 kilometrov severne od Lisabonu. Jachta stroskotala v dôsledku zlých poveternostných podmienok spôsobených smršťou Ciarán, ktorá si v Európe vyžiadala niekoľko obetí.

Pri nehode podľa jeho slov zahynuli traja občania Dánska

Prvých troch mŕtvych členov posádky našli záchranári na brehu bez záchranných viest. Ďalšie telo objavili na palube stroskotanej lode, povedal hovorca portugalského námorníctva Jose Sousa Luis. Pri nehode podľa jeho slov zahynuli traja občania Dánska - 56-ročný muž a dve ženy vo veku 46 a 61 rokov. Štátna príslušnosť ďalšieho mŕtveho muža (57) zatiaľ nebola známa, dodal. Smršť Ciarán Portugalsko priamo nezasiahla, no v niektorých regiónoch úrady vydali výstrahy pred rozbúreným morom. Niektoré vlny dosahovali výšku sedem metrov, píše AFP.

Viac o téme: MoreObetePlachetnicaPortugalsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu