Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dramatická situácia na palube: V lietadle si všimli obrovský hluk, šokujúci objav

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Posádka airbusu urobila po štarte z Londýna prekvapivý objav, pretože lietadlu chýbalo niekoľko okien, ďalšie už boli uvoľnené.

Táto situácia bola pre cestujúcich zrejme všetko, len nie príjemná. Keď lietadlo britskej leteckej spoločnosti Titan Airways práve vyrazilo z londýnskeho letiska Stansted na letisko Orlando na Floride, personál si zrazu všimol nadmerný hluk v kabíne. 

archívne video

Americký špeciál na letislu M.R. Štefánika (Zdroj: Tip čitateľa)

Airbus A321 LR sa musel vrátiť späť, keď už dosiahol výšku 3000 metrov a posádka počula hlasné zvuky. Podľa francúzskej agentúry pre vyšetrovanie leteckých nehôd BEA sa na mieste zistilo, že lietadlu chýbajú tri okná. Ďalšie tri už boli uvoľnené. Poškodený bol aj chvost lietadla.

Nehodu vyšetruje Úrad pre letecké nehody

Úrady teraz vyšetrujú prípad, ku ktorému došlo 4. októbra, a označuje ho za „vážny incident“. Ozvala sa aj samotná letecká spoločnosť a vysvetlila, že pilot núdzový stav nevyhlásil a lietadlo pristálo normálne a podľa predpisov. "Pohotovostné služby na letisku neboli aktivované." Ako k situácii došlo, zatiaľ nie je známe. Stav lietadla však vyvoláva obavy. Podľa portálov Flightradar a Planespotters má lietadlo iba dva a pol roka a predtým ho britská vláda používala ako VIP lietadlo.

Viac o téme: LietadloAirbusLetecká nehoda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu