Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Šok vo viedenských uliciach: Streľba si vyžiadala štyroch zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - Štyria ľudia utrpeli zranenia počas streľby, ku ktorej došlo v sobotu neskoro večer na jednej z viedenských ulíc. Páchatelia ušli z miesta činu na autách a polícia neskôr zadržala štyroch podozrivých, informuje agentúra AFP.

Viedenská polícia na platforme X (bývalom Twitteri) napísala, že streľba vypukla na ulici Floridusgasse vo štvrti Floridsdorf nachádzajúcej sa v severnej časti rakúskej metropoly. Strelné poranenia podľa nej utrpeli štyria ľudia. Závažnosť ich zranení však nešpecifikovala. 

archívne video

Policajný prezident informoval o streľbe v Dúbravke (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Polícia zaistila dve autá

Rakúska tlačová agentúra APA uviedla, že polícia v súvislosti s prípadom zaistila dve autá zrejme patriace páchateľom a zatkla štyroch podozrivých, z ktorých traja sú občanmi Bosny. Bosnianskej národnosti sú i štyria zranení, uviedla polícia pre agentúru APA. Do policajnej operácie sa zapojili aj príslušníci špeciálnych jednotiek Cobra a WEGA. 

Podľa bulvárneho denníka Kronen Zeitung streľba zrejme súvisela s vojnou medzi zločineckými gangmi. Iné rakúske médiá naznačovali, že mohlo ísť o dôsledok rodinnej hádky. Polícia bezprostredne o pozadí celej udalosti neinformovala.

Viac o téme: StreľbaZraneniaPolícia ViedeňPáchateľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu