Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šokujúce vyhlásenie Putina! Dôkaz o atentáte na Prigožina: Do lietadla nastúpil so sabotérmi, odpálili sa na palube

Pád lietadla koncom augusta neďaleko Petrohradu, na ktorého palube bol aj vodca wagnerovcov Jevgeni Prigožin.
Pád lietadla koncom augusta neďaleko Petrohradu, na ktorého palube bol aj vodca wagnerovcov Jevgeni Prigožin. (Zdroj: Twitter/Visegrád 24/NEXTA)

SOČI – Ruský prezident Vladimir Putin predstúpil pred verejnosť s vážnym prehlásením. Len zhruba po troch mesiacoch od smrti Jevgeniho Prigožina sa objavili nové skutočnosti o vzniku celej nehody. Napokon nemalo byť na vine zlyhanie motorov, funkcií ani chyba personálu. Dôvod je oveľa desivejší.

archívne video

Prigožin na videu údajne sľubuje intenzívny výcvik bieloruskej armády (Zdroj: Telegram/Кепка Пригожина)

Na konferencii v diskusnom klube Valdaj v meste Soči, vystúpil aj prezident Vladimir Putin. Okrem iného otvoril aj tému smrti vodcu Wagnerovej skupiny Jevgeniho Prigožina, ktorá nebola takmer tri mesiace objasnená. Ako však informuje TASS, Putin predostrel verejnosti nové fakty. 

Lietadlo zakladateľa a niekdajšieho vodcu Wagnerovej skupiny Jevgeniho Prigožina, nespadlo z oblohy na základe vonkajších vplyvov. Problém mal byť s niečím iným. V rámci vyšetrovania kriminalisti zistili, že v ostatkoch obetí pádu lietadla sa našli črepiny po ručných granátoch.

"Viem si predstaviť, aká otázka teraz visí vo vzduchu. Čo sa stalo s vedením Prigožinovej skupiny? O nových skutočnostiach havárie lietadla ma pred pár dňami informoval šéf vyšetrovacieho výboru Alexander Bastrykin. Hlásil mi, že v telách obetí leteckej katastrofy sa našli črepiny ručných granátov," povedal prezident Putin s tým, že Vyšetrovací výbor Ruskej federácie (RF) vylúčil akékoľvek vonkajšie vplyvy.

Peniaze a drogy 

V telách obetí po páde lietadla neboli vykonané žiadne testy na prítomnosť alkoholu či drog. V kancelárii Jevgeniho Prigožina v Petrohrade sa po jeho smrti našlo 10 miliárd rubľov (94 miliónov eur) v bankovkách a päť kilogramov kokaínu. "Chcel som vám to všetko povedať. Pýtal som sa najprv vyšetrovateľov, či to môžem zverejniť, a po ich súhlase mi v tom nič nebránilo. Všetko sú to dokázané a overiteľné fakty,“ povedal Putin na záver. 


 

Viac o téme: TragédiaSmrťAtentátHavária lietadlaRuskoVladimir PutinSočiSabotériJevgeni PrigožinRučné granáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu