Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šok na ruskej základnej škole: Žiaci tancujú nad vlasteneckou hymnou a znakom Putinovej armády

Žiaci ruskej základnej školy spojili dve učebnice do znaku
Žiaci ruskej základnej školy spojili dve učebnice do znaku "Z" a tancujú pri vlasteneckej piesni "Som Rus" (Zdroj: Twitter/Anton Geraschenko)

MOSKVA - Kremeľ sa snaží svojou zvrátenou propagandou ovplyvňovať zmýšľanie aj tých najmenších. Deti základnej školy v Rusku oslavujú a tancujú nad znakmi, ktoré používa ruská armáda počas vraždenia civilistov a násilnom zaberaní územia cudzieho štátu. To však nie je ani zďaleka všetko. Kremeľ v tomto smere postúpil o level vyššie.

archívne video

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 580. (Zdroj: Facebook/Генеральний штаб ЗСУ/General Staff of the Armed Forces of Ukraine )

Ruská propaganda zasahuje širokú spoločnosť obyvateľstva naprieč všetkými vekovými kategóriami. Živým dôkazom sú toho žiaci istej základnej školy v Rusku. Na sociálne siete uverejnili video, ktorého odkaz je priam desivý. Dve učebnice, ktoré majú na obale znázornené výrazné číslo "7" spojili do znaku "Z", ktorý používa ruská armáda na Ukrajine pri zabraňovaní územia a vraždení civilistov. 

Video uverejnil na X (predtým Twitter) poradca ukrajinského ministra vnútra Anton Geraschenko. Okrem spomínaného znaku, ktorý majú na unformách ruské jednotky na Ukrajine, pustili žiaci aj vlasteneckú pieseň "Som Rus". Geraschenko právom vyjadril svoje zdesenie. "S touto ruskou mládežou budeme musieť my Ukrajinci aj zvyšok sveta žiť v najbližších desaťročiach. Mladých Rusov pripravujú na vojnu už desiatky rokov dopredu," napísal.

Je to ešte horšie 

Od Ukrajiny po Tichomorie naprieč celým Ruskom sa v posledných mesiacoch zmenili radikálne vyučovacie osnovy. Ako informuje CNN, propaganda Kremľu mala za následok zmenu učebníc a napríklad aj pravidelnému spevu štátnej hymny. Ruský režim okrem toho na základných a stredných školách nariadil vojenský výcvik. Deti sú pripravované na vojnu v rámci bežnej výučby.

Viac o téme: DetiZákladná školaVýcvikVlastenectvoPropagandaRuskoMoskvaVojna na UkrajineZnak Z
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu