Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Putin opäť zaútočil na "nacionalistov" v Kyjeve: Obyvatelia okupovaných ukrajinských oblastí chcú byť súčasťou Ruska

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: TASR/AP)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin v noci na sobotu uviedol, že obyvatelia Ruskom okupovaných ukrajinských oblastí v nedávnych regionálnych voľbách vyjadrili túžbu byť súčasťou Ruska. Informuje o tom agentúra Reuters.

"Rovnako ako pred rokom v historických referendách ľudia opäť vyjadrili a potvrdili svoju vôľu byť s Ruskom a podporili svojich krajanov, ktorí svojou prácou a skutočnými činmi dokázali, že sú hodní dôvery ľudí," povedal Putin vo videoodkaze zverejnenom krátko po polnoci na výročie nezákonnej ruskej anexie štyroch ukrajinských oblastí.         

Archívne video: Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 582

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 582 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces)

Šéf Kremľa zopakoval svoj postoj, že ruská invázia na Ukrajinu zachránila ľudí pred nacionalistickými lídrami v Kyjeve, ktorí rozpútali "občiansku vojnu a teror proti tým, ktorí zmýšľajú inak".        

Putin vlani 30. septembra vyhlásil štyri ukrajinské regióny - Záporožskú, Chersonskú, Doneckú a Luhanskú oblasť - za súčasť územia Ruska. Väčšina medzinárodného spoločenstva tento krok neuznala ako legitímny, podľa Západu išlo o nezákonnú anexiu. Agentúra Reuters pripomenula, že ruské sily nemajú úplnú kontrolu ani nad jednou z týchto oblastí.
 

Viac o téme: RuskoVladimir PutinVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu