Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Osudová večera: Žena pripravila rybu a zjedla ju, zmenilo jej to navždy život

Žene museli amputovať všetky končatiny. Zobraziť galériu (2)
Žene museli amputovať všetky končatiny. (Zdroj: GoFundMe)

SAN JOSÉ - Chcela len pripraviť chutnú večeru. Po jej konzumácii však prišla Laura Barajasová (40) o ruky aj nohy. Dôvodom bola ťažká otrava rybami. Informujú o tom americké médiá.

Žena zo San José (Kalifornia) pred niekoľkými týždňami nakupovala na trhu vo svojom rodnom meste. Matka šesťročného syna si vzala tilapiu, jedlú rybu z čeľade cichlíd.

archívne video

Príprava hniezd určené na podporu neresu rýb (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

Krátko po jej konzumácii sa Laura začala cítiť zle. Stupňovalo sa to až do takej miery, že ju museli previezť na kliniku. Diagnóza znela: Infekcia Vibrio vulnificus. Ide o baktérie, ktoré môžu viesť k ťažkým zápalom kože a otrave krvi.

Anna Messina, priateľka chorej, povedala miestnej televízii Kron-TV: „Lauru uviedli do umelej kómy. Prsty, chodidlá a pery mala čierne. Mala otravu krvi a zlyhávali jej obličky.“

Barajasová a jej partner Jose Valdez
Zobraziť galériu (2)
Barajasová a jej partner Jose Valdez  (Zdroj: GoFundMe)

Po viac ako mesiaci strávenom v nemocnici sa lekári 13. septembra rozhodli amputovať všetky štyri končatiny, aby Laure zachránili život. Informuje o tom jej spomínaná kamarátka Anna na Gofundme, kde odštartovala zbierku pre rodinu. Doteraz sa vyzbierali desiatky tisíc dolárov.

„Rodina naliehavo potrebuje našu pomoc. Jej partner Jose Valdez má síce vďaka svojej práci zdravotné poistenie. Nie je však jasné, či je poistená aj Laura, s ktorou sú spolu osem rokov.“ Okrem syna má rodina aj dve deti z predchádzajúcich vzťahov.

Anna Messina o osude svojho priateľky hovorí: „Mohlo sa to stať komukoľvek z nás.“ Baktéria Vibrio vulnificus sa môže dostať do ľudského tela konzumáciou morských plodov – najmä ustríc – a plávaním v brakickej vode. Brakická voda je zmes sladkej a morskej vody v oblasti prímorského ústia rieky. Tilapia má ostne, ktorých bodnutie môže prenášať aj patogény.

Viac o téme: RybaOtravaAmputáciaLaura Barajasová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu