Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Kráska (25) si užívala dovolenku v Chorvátsku, keď prišla krutá rana: Skončila polomŕtva v Dubrovniku

(Zdroj: GoFundMe)

DUBROVNIK - Rodina a priatelia mladej Austrálčanky, ktorá utrpela ťažké zranenia v Chorvátsku, prosí verejnosť o pomoc v súvislosti s jej prevozom do rodnej krajiny. To, že prežila, je zázrak a cesta za uzdravením bude dlhá a náročná.

archívne video

Záchranná akcia na zelenej vode: Muž po skoku do plytkej vode utrpel poranenie chrbtice (Zdroj: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba)

Dvadsaťpäťročná Ella Cutlerová, ktorá pracuje ako policajtka v Západnej Austrálii, trávila cez leto dovolenku v Európe. Koncom augusta sa nachádzala v chorvátskom Dubrovniku, keď sa prihodla strašná vec. Spolu s ďalším Austrálčanom (34) spadla z asi desať metrov vysokého múru neďaleko turistickej atrakcie Fort Lovrijenac. Mladá žena utrpela ťažké zranenia lebky, mozgu, chrbtice, prepichnutie pľúc, viacnásobné zlomeniny končatín a dvanástich rebier. 

 

IN CASE YOU MISSED IT: As WA Police Officer Ella Cutler fights for her life in a Croatian hospital, a devastating revelation about her career has been made public.

Posted by PerthNow on Saturday, September 16, 2023

Jej brat Josh založil na stránke FoFundMe zbierku, ktorá má pomôcť zozbierať financie na uhradenie poskytnutej zdravotnej starostlivosti a následný prevoz sestry späť do Austrálie. Cieľ zbierky je 500 000 austrálskych dolárov (takmer 300 000 eur). "Je v nemocnici v cudzej krajine, ďaleko od každého, koho pozná a miluje," napísal. To, že Ella prežila, je zázrak. Podľa najnovších informácií bola zbierka úspešná, doteraz sa vyzbieralo už približne 510 000 dolárov. 

 

I never share personal information about myself or my family on facebook. Ella is my beautiful niece who was on...

Posted by Rebecca Cutler on Monday, September 11, 2023

Prípadom sa zaoberá aj miestna polícia. Ako ale informovala jej hovorkyňa Andrijana Biskupová, vyšetrovanie neodhalilo, že by bol spáchaný trestný čin. Cutlerová aj jej spoločník boli podľa hovorkyne v čase incidentu pod vplyvom alkoholu. Miestne médiá uviedli, že dvojica na múr neliezla; k nešťastiu vraj došlo tak, že Ella sa naklonila k chlapíkovi a obaja prepadli cez múr dolu. Muž tiež utrpel viaceré zranenia, kvôli ktorým ho museli operovať, no je na tom oveľa lepšie než jeho partnerka. 

Viac o téme: DovolenkaTragédiaChorvátskoDubrovnikElla Cutler
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu