Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Tragédia v Česku: Motorový paraglajder havaroval, pilot pád neprežil

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: FB/Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje)

KUNČIČKY PRI BAŠKU - Motorový paraglajder havaroval v utorok večer na Frýdecko-Místecku. Šesťdesiatročný pilot pri páde z niekoľkých desiatok metrov utrpel ťažké poranenia, ktorým na mieste nehody podľahol. Dnes o tom informoval hovorca moravskosliezskych hasičov Jakub Kozák. Pri motorovom paraglajdingu sa na rozdiel od bežného paraglajdingu používa na získanie výšky motor s vrtuľou.

Paraglajder havaroval v Kunčičkách pri Bašku na Frýdecko-místecku okolo 18.00 h. Na mieste zasahovali záchranári aj hasiči, ktorí museli pilota z vraku klzáka vyslobodiť.

Pri príchode hasičov na miesto udalosti už o pilota starali zdravotníci, ktorí vykonávali resuscitáciu. Hasiči sa zapojili do pomoci s oživovaním, zároveň pomocou hydraulických nástrojov vyslobodili telo zo stroja. To sa podarilo približne po pätnástich minútach, hasiči aj potom pomáhali s nepriamou srdcovou masážou. Všetka snaha však bola márna a lekár konštatoval smrť.

Tragédia v Česku: Motorový
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje)

Hovorca záchranárov Lukáš Humpl uviedol, že pacient bol v čase príchodu záchranárov v bezvedomí. "Nedýchal a krvný obeh sa zastavil," uviedol. Dodal, že muž utrpel ťažké poranenia hrudníka, rúk aj nôh. "Posádky vykonávali nepriamu srdcovú masáž, zabezpečili vstup do kostnej drene a začali podávanie liekov. Aj vyše polhodinovú snahu o obnovenie srdcovej činnosti, muž na mieste zraneniam podľahol," uviedol.

Viac o téme: SmrťČeskoParaglajderMuž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu