Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Polícia v Linzi a Eugendorfe zatkla šesť podozrivých pašerákov ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - Rakúske úrady počas uplynulého víkendu zatkli šesť osôb podozrivých z pašovania ľudí v dvoch rôznych prípadoch. Úrady uviedli, že zadržané boli štyri podozrivé osoby vrátane jedného človeka, ktorý sa pokúsil utiecť.

K zadržaniu došlo po tom, ako polícia ich vozidlo zastavila v nedeľu v meste Linz na severe krajiny. Informuje agentúra DPA. "Osoby boli pravdepodobne na ceste do Nemecka," spresnila rakúska polícia.

archívne video Colníci vo Vyšnom Nemeckom odhalili skrýšu pašerákov

Colníci vo Vyšnom Nemeckom odhalili skrýšu pašerákov (Zdroj: Facebook/Finančná správa)

Podozriví pašeráci prevážali celkovo 53 ľudí

Podozriví pašeráci prevážali celkovo 53 ľudí v nákladnom priestore malej úžitkovej dodávky. Skupina, v ktorej bolo aj niekoľko malých detí, sedela natlačená za čiernou plachtou. Väčšina z nich pochádzala z Turecka, rovnako ako traja zo štyroch zadržaných podozrivých, uviedla polícia. Štátna príslušnosť štvrtého podozrivého je zatiaľ neznáma. Štyria muži vo veku 18, 24 a 28 rokov sú v tomto prípade obvinení z pašovania ľudí.

V sobotu pri ďalšom incidente v obci Eugendorf neďaleko Salzburgu sa policajti pokúsili zastaviť a skontrolovať podozrivé vozidlo. Vodič v snahe ujsť stlačil plynový pedál. Policajti vbehli so svojím hliadkovým vozidlom pred dodávku a spôsobili zrážku. Obaja 21-roční podozriví - muž a žena - boli zadržaní. Podľa polície sa predpokladá, že 11 ľudí vo vozidle, vrátane rodiny so štyrmi deťmi, boli utečenci. Tí sa nezranili, pri zrážke však utrpeli zranenia dvaja policajti.

Viac o téme: PašovanieZatýkaniePolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu