Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Českí dovolenkári sa takmer zabili: Ich auto spadlo zo zrázu, nefungovali im brzdy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - Osobný automobil s päťčlennou rodinou, riadený 55-ročnou Češkou, sa zrútil zo zrázu po tom, čo kvôli nefunkčným brzdám zišiel z cesty pri rakúskom Liezene. Všetci cestujúci vyviazli bez zranení, informovala dnes agentúra APA.

Nehoda sa stala v utorok popoludní pri lyžiarskom stredisku Reiteralm v spolkovej krajine Štajersko v centrálnej časti Rakúska. Vozidlo sa rútilo po zráze takmer kolmo zhruba desať metrov, ale jeho pád zabrzdili kríky a stromy. Napriek veľkej výške zostalo všetkých päť cestujúcich nezranených, potvrdilo štajerské policajné riaditeľstvo.

archívne video

Nehoda motorkára a auta v Zlatých Klasoch (Zdroj: Topky/PH)

Vodička uviedla, že nefungovali brzdy, keď schádzala z letného parkoviska Reiteralm smerom do údolia. Keď chcela v pravotočivej zákrute preradiť z druhého na prvý rýchlostný stupeň, automobil podľa polície pri príliš vysokej rýchlosti vyšiel z cesty a zrútil sa.

Vo vozidle sedeli okrem vodičky jej 54-ročný partner a ich tri deti vo veku 18 až 22 rokov. Všetci sa z automobilu dostali sami. Auto vyzdvihli späť na ceste hasiči s pomocou navijaka a žeriava.

Viac o téme: NehodaBrzdyRakúskoČesi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu