Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Nemecku zatkli dvoch amerických vojakov podozrivých z ubodania muža

(Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - V Nemecku zadržali dvoch amerických vojakov podozrivých v prípade smrti 28-ročného muža. Po spore s vojakmi zomrel na následky viacerých bodných rán, ukázala v pondelok jeho pitevná správa. Správu sme prevzali od agentúry DPA.

Podľa úradov sa zosnulý muž v skorých ranných hodinách na jarmoku v meste Wittlich na západe Nemecka zapojil do hádky. Podľa polície ho napadli dvaja americkí vojaci, ktorí boli mimo služby. Podľa pitvy mal zosnulý hornej časti tela niekoľko rán spôsobených nožom. "Nakoniec vykrvácal," uviedol v pondelok prokurátor Manfred Stemper. Podozrivých z útoku vo veku 25 a 26 rokov zadržala polícia a odovzdala americkým vojenským orgánom činným v trestnom konaní. Nemecké úrady postupovali na základe zmluvy, ktorá reguluje pravidlá rozmiestňovania vojakov NATO v spojeneckých krajinách.

Zostávajú vo väzbe až do konca vyšetrovania

Obaja zostanú v americkej väzbe až do konca vyšetrovania prípadu, uvádza sa vo vyhlásení z americkej leteckej základne Spangdahlem, ktorá leží asi 20 kilometrov od Wittlichu. Podľa nemeckej polície prevzal prípad úrad pre špeciálne vyšetrovanie (OSI) a vyšetrovacia agentúra americkej leteckej základne.

Ani jeden sa nepriznal 

Prokurátor Manfred Stemper uviedol, že motív útoku a príčina potýčky zostávajú nejasné. Ani jeden z podozrivých sa k činu nepriznal, pričom jeden tvrdí, že si incident nepamätá, uviedol prokurátor. Podľa polície prebieha forenzná analýza dôkazov a vyšetrovatelia sa snažia určiť, či bol pri pobodaní muža použitý nôž, ktorý sa našiel v neďalekej rieke Lieser, dodal prokurátor.

Viac o téme: VojaciBodnutieNemeckoAmerika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu