Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rodinná tragédia: Malého Adamka oživovali na kúpalisku, jeho stav je vážny, rodina žiada dobrých ľudí o pomoc!

Adamko bol zdravé a šťastné dieťa až do jednej nešťastnej udalosti Zobraziť galériu (4)
Adamko bol zdravé a šťastné dieťa až do jednej nešťastnej udalosti (Zdroj: www.zivotdetem.cz)

KROMĚŘÍŽ - Päťročný Adamko bol zdravý chlapec, ktorý miloval škôlku, kamarátov a futbal. V jedno júlové dopoludnie sa však všetko zmenilo. Na kúpalisku sa začal topiť, našťastie svoj boj o život vyhral, no jeho cesta bude ešte veľmi zložitá a finančne náročná.

K dramatickej udalosti došlo 5.júla. Päťročný Adamko išiel so sestrou, jej kamarátkou a mamou kamarátky na kúpalisko. S mamou sa rozlúčil s úsmevom a slovami, že ju miluje. To čo však nastalo potom, je ako zo zlého sna. Mame Adamka zavolali s informáciou, že jej syn sa topil, a museli ho neuveriteľných 35 minút oživovať.

Nemocnice na Myjave a v Partizánskom musia ostať v 2 kategórii (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Aj keď Adamko svoj boj o život vyhral, jeho stav je naďalej vážny. Potrebuje 24 hodinovú starostlivosť, rehabilitácie a ďalšiu liečbu, ktorá bude finančne náročná. Adamko sa bude musieť znova učiť jesť, ale aj chodiť. Prosia preto pomocou verejnej zbierky dobrých ľudí o pomoc s financovaním.

Zúfalí rodičia dúfajú, že by Adamkovi mohla pomôcť liečba kmeňovými bunkami, dlhodobá rehabilitácia ale aj hyperbarická komora. V súčasnosti Adamka kŕmia pomocou sondy a zatiaľ nedokáže ani fixovať oči a pozrieť sa na vlastných rodičov. Všetci z okolia českého mesta Kroměříž dúfajú, že bude chlapec opäť behať a šantiť na svojom obľúbenom futbale. Aj drobné finančné prostriedky chlapcovi dokážu pomôcť a aj keď jeho rodinu čaká veľmi náročná a tŕnistá cesta, rodičia sú ochotní spraviť čokoľvek, aby ich syn zase rozprával a behal.

Viac o téme: DetiVýstrahaTopenie sa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu