Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bezohľadný vodič autobusu! Starenke nedovolil nastúpiť: To, čo nasledovalo, nikto nečakal

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WALLSEND - Príbeh o prababičke, ktorej autobusový vodič nedovolil nastúpiť na autobus, sa skončil veľmi vážnou nehodou. Joan Scott, vtedy 82-ročná, bola ťažko zranená pri pokuse nastúpiť na autobus vo svojej rodnej obci Wallsend v septembri 2021. O prípade informoval portál Daily Mail.

archívne video

Neďaleko Brna sa zrazili dva autobusy, zasahuje tam aj záchranársky vrtuľník, zranených rátajú v desiatkách (Zdroj: Twitter.com/Policie ČR)

Autobus vedený Scotom Cliffom pristavil na zastávke, Joan sa pripravovala na nástup. Keď Joan skúšala nastúpiť na autobus, Cliff, podľa vlastných slov rozpoznal Joan ako cestujúcu, ktorá predtým nemala platný cestovný preukaz. Následne zavrel dvere a pokračoval v jazde. Nešťastie sa stalo, keď sa Joanina palička, ktorú mala upevnenú na zápästí, zachytila za dvere. Joan sa v dôsledku toho ocitla pod autobusom a podľa Daily Mailu uviazla pod jeho zadnými kolesami. 

Podľa informácií z procesu, cestujúci na autobuse videli Joan, ako sa snaží nastúpiť na autobus a mali pocit, že ju Cliff musel vidieť. V tom momente sa však Joan strácala rovnováhu a padla na cestu.

Bezohľadný vodič autobusu! Starenke
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Vodič bol odsúdený

Za spôsobenie závažného zranenia nebezpečnou jazdou bol Cliff odsúdený na dva roky a tri mesiace väzenia. Incident mal hlboký dopad na Joanin život, ktorá bola pred nehodou nezávislá napriek tomu, že trpela Alzheimerovou chorobou v ranom štádiu. Po nehode sa však jej stav výrazne zhoršil a jej rodina musela čeliť následkom nehody. Rodina zdôraznila, že Cliff mohol tejto situácii predísť, keby bol viac ohľaduplný a starostlivý.

Prípad sa stal vážnym upozornením na dôležitosť dodržiavania bezpečnostných predpisov a ohľaduplnosti voči všetkým cestujúcim.

Viac o téme: NehodaAutobusAnglicko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu