Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Chorvátsko zažilo dopravné peklo, cesta k moru sa poriadne natiahla: TOTO sú najhoršie úseky, ktorým sa treba vyhnúť

Na chorvátskych cestách čakajte kilometrové kolóny: Masívny nával dovolenkárov skomplikoval premávku Zobraziť galériu (6)
Na chorvátskych cestách čakajte kilometrové kolóny: Masívny nával dovolenkárov skomplikoval premávku (Zdroj: Zagreb.info, Getty Images)

ZAGREB – Vysoké horúčavy vyháňajú tisíce dovolenkárov k moru a vysokú záťaž spôsobenú rekreačnou sezónou už nezvládajú ani chorvátske cesty. Pokiaľ ste sa tento týždeň plánovali vydať na cestu k Jadranu, niektorým úsekom by ste sa mali rozhodne vyhnúť. Pokiaľ si vyberiete na cestu autom zlú trasu, v kolónach môžete ľahko skysnúť aj na niekoľko hodín. Výnimkou nie je ani dnešok, mali by ste sa preto pripraviť na to, že situácia na chorvátskej magistrále nie je vôbec ružová.

archívne video

V Bratislave sa pre uzatvorenie tunela Sitina tvoria zápchy (Zdroj: Topky - Maarty)

Pokiaľ ste dnes mali v pláne vycestovať za jadranským slnkom, svoje rozhodnutie by ste si mali dvakrát rozmyslieť. Ak počkáte a vyberiete sa o pár hodín neskôr, podarí sa vám ušetriť palivo, no aj drahocenné nervy. Pondelok na chorvátskej riviére sa na vrchole dovolenkovej sezóny opäť, ako každý rok, prejavil v plnej paráde a na niekoľkokilometrové kolóny sa musí pripraviť každý, kto sa dnes rozhodol vydať na cestu k Jadranskému moru.

Chorvátska agentúra HAK upozorňuje, že na viacerých úsekoch hlavných trás sa tvoria stojace kolóny, ktoré v niektorých prípadoch už teraz presahujú dĺžku štyroch kilometrov, informuje portál Sata24.

Chorvátsko zažilo dopravné peklo,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Zagreb.info)

Rozsiahle kolóny spôsobené dopravnou nehodou na jadranskej magistrále (DC8) medzi obcami Drašnica a Igrana komplikujú dopravu už od rána. Na úseku je zriadená striedavá jazda cez jediný jazdný pruh. „Namiesto bežných 8 hodín nám to trvalo až 13,“ píše čitateľka Petra. Jazdu po chorvátskych cestách si „užil“ aj ďalší čitateľ. „Po odbočku na Záhreb to bolo fajn, potom nastalo peklo,“ komentoval.

Situácia nie je najlepšia ani na frekventovanej a turistami obľúbenej diaľnici A1 medzi mýtnym vstupom Lučko a križovatkou Kralovac v smere k moru. Na mieste sa podľa agentúry HAK tvoria kolóny až zápchy. „Išli sme takmer krokom, bol to najsilnejší víkend v letnej sezóne,“ hovorí ďalší čitateľ, ktorý do Chorvátska cestuje pravidelne.

 

 Pri svojej ceste k Jadranu by ste sa mali vyhnúť aj obchvatu hlavného mesta Záhrebu. Na okruhu A3 sú hlásené kolóny od mýta Lučko zo smeru Buza. Táto kolóna bola už v skorých ranných hodinách dlhšia viac, než 4 kilometre. „Za Lučkom bolo viacero nehôd a čakalo sa dlho aj na cestarinách,“ popísal situáciu ďalší dovolenkár.

Rozsiahle kolóny sa pre nával turistov tvoria aj na jadranskej magistrále (DC8) na úseku Trogi- Split- Omiš. Chorvátska polícia upozorňuje, aby ste sa v prípade, ak máte takú možnosť tomuto frekventovanému úseku radšej vyhli.

Chorvátsko zažilo dopravné peklo,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Getty Images)

Týmto trasám sa radšej vyhnite: Otočiť vás môžu uzavreté cesty

Portál Sata24 upozorňuje aj na viacero úsekov, ktorým by sa mali vyhnúť dovolenkári aj cestujúci domáci. V niektorých prípadoch vás môže čakať až niekoľkokilometrová obchádzka...

Chorvátsko zažilo dopravné peklo,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Zagreb.info)

Uzavreté sú úseky DC2 v Koprivnici, Vukovar- Ilok medzi obcami Sotin a Opatovac aj obchvat mesta Ilok. Na ceste DC6 Glina-Dvor v obci Donij Žirovac je taktiež uzavretá cesta a jazdu vám môže skomplikovať aj križovatka na ceste DC26 v úseku Koritna-Dubrava.

Viac o téme: ChorvátskoDovolenkaJadranDiaľniceNehodyKolónyZápchyCesta na dovolenku
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu