Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Austrálska polícia zadržala pašovaný ketamín za vyše tri miliónov dolárov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

SYDNEY - Austrálska federálna polícia (AFP) obvinila dvoch mužov z účasti v nadnárodnom zločineckom syndikáte, ktorý do Austrálie doviezol 84 kilogramov ketamínu. Jeho odhadovaná veľkoobchodná hodnota je 3,36 milióna austrálskych dolárov (vyše dva milióny eur), uviedla v pondelok agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie AFP.

Policajná operácia sa začala v máji tohto roku po tom, čo polícia dostala tip na zločinecký syndikát dovážajúci drogy ukryté v nových firemných dodávkach. Polícia identifikovala nákladnú loď prepravujúcu dve nové vozidlá, v ktorých mali byť ukryté drogy.

Vrecká s práškom

Keď loď dorazila 15. mája do Melbourne, polícia vozidlá prehľadala a našla v nich ukrytých 79 plastových vreciek s bielym práškom. Laboratórne testy podľa hovorcu AFP ukázali, že ide o ketamín, používaný v humánnej i veterinárnej medicíne ako anestetikum. Vyšetrovatelia následne obsah zásielky nahradili identickými vreckami obsahujúcimi "neškodnú látku" a sledovali vozidlá, ktoré boli dopravené do predajne áut v Sydney.

Hrozba doživotného trestu

Spomínaní dvaja muži jednu z dodávok, ktorá obsahovala asi polovicu pôvodnej zásielky, ukradli, vybrali balíčky, premiestnili ich do iného vozidla a odišli.  Policajti oboch mužov vo veku 28 a 29 rokov sledovali na predmestie Sydney, kde ich 1. júla zatkli. V nedeľu ich predviedli pred miestny súd v Parramatte a obvinili z pokusu o prechovávanie komerčného množstva drog. Muži boli vzatí do vyšetrovacej väzby. Za pašovanie ketamínu im hrozí doživotie. Vyšetrovanie prípadu pokračuje. Polícia nezverejnila pôvod nákladnej lode ani ketamínu.

Viac o téme: PašovaniePolícia Ketamín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu