Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nepokoje vo Francúzsku po smrti tínedžera pokračujú: Stará mama obete vyzvala na ich ukončenie

Francúzsko protest Zobraziť galériu (2)
Francúzsko protest (Zdroj: TASR/AP/Aurelien Morissard)

PARÍŽ - Stará mama 17-ročného mladíka, ktorého vo Francúzsku zastrelili pri dopravnej kontrole, vyzvala ľudí na zachovanie pokoja. Jeho smrť tento týždeň vyvolala v krajine vlnu násilných protestov. TASR správu prevzala z agentúr AFP a DPA.

"Ľuďom, ktorí práve rozbíjajú veci, hovorím prestaňte," povedala Nahelova stará mama Nadia v telefonickom rozhovore pre stanicu BFMTV s tým, že výtržníci smrť jej vnuka využívajú len ako zámienku. "Nerozbíjajte okná, neútočte na školy ani autobusy. Prestaňte!" povedala. Hoci sa hnevá na policajta, ktorý zastrelil jej vnuka, nechce zovšeobecňovať. "Verím v súdnictvo," povedala.

Nepokoje vo Francúzsku po
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Lewis Joly)

Protesty a nepokoje v krajine vypukli po tom, ako policajt v utorok pri kontrole vozidla na parížskom predmestí Nanterre zastrelil 17-ročného mladíka severoafrického pôvodu Nahela M. Oživilo to dlhoročnú kritiku práce francúzskej polície v chudobných a multietnických štvrtiach. Každú noc zadržali počas nepokojov niekoľko stoviek ľudí. Francúzska polícia nasadila počas dvoch uplynulých noci po celej krajine približne 45 000 svojich príslušníkov, aby zaisťovali poriadok. 

Viac o téme: NepokojeSmrťFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu