Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Posledné zábery pred potopením ponorky Titan: V týchto chvíľach nikto netušil, že pasažieri sa už nevynoria

Kameramanka Abby Jacksonová (27) a jej posledný záber na ponorku Titan a člena jej posádky Paula-Henriho Nargeoleta (†77).
Kameramanka Abby Jacksonová (27) a jej posledný záber na ponorku Titan a člena jej posádky Paula-Henriho Nargeoleta (†77). (Zdroj: TikTok/abbijaxxxon, Twitter/Jacob C)

KANADA – Mal to byť najkrajší výlet v ich živote, no všetko sa zmenilo na najväčšiu nočnú moru. Turistická ponorka Titan spoločnosti OceanGate sa stratila v hlbinách pri kanadskom pobreží v nedeľu 18. júna. Päť ľudí na palube malo vidieť vrak Titaniku, no namiesto toho sú už navždy pochovaní spolu s ním.

Ponorku Titan spoločne s posádkou previezla k miestu ponoru pri Newfoundlande v Kanade materská loď Polar Prince. Na jej palube sa nachádzala aj Abby Jacksonová (27), ktorá zverejnila na sociálnych sieťach momenty pred osudným ponorením. Hovorí sa, že ide o posledné zachované zábery ponorky Titan. 

Na videu je zachytaná Abby, ktorá stojí na kraji paluby, usmieva sa a za ňou je vidieť ponorku Titan, ktorá sa za pár okamihov ponorí do hlbín Atlantického oceánu. 

Na ďalšom videu je zachytený jeden z členov posádky, Paul-Henri Nargeolet (†77), bývalý veliteľ francúzskeho námorníctva a skúsený pilot ponoriek. Na zábere je vidieť ako sedí pokojne v člne a máva do kamery. 

Hovorilo sa mu aj "Pán Titanik", pretože trosky lode Titanik navštívil už neuveriteľných tridsaťsedemkrát. Je až desivé, že toto je posledný pohľad na niekoho z päťčlennej posádky Titanu. 
 

Viac o téme: KatastrofaPonorkaKanadaNewfoundlandTitanPaul-Henri NargeoletOceanGatePolar PrinceAbby Jacksonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu