Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Smrtiaca prestrelka blízko hraníc s Egyptom! Zahynuli traja izraelskí vojaci

Streľba blízko hraníc s Egyptom. Zobraziť galériu (3)
Streľba blízko hraníc s Egyptom. (Zdroj: SITA/AP Photo/Tsafrir Abayov)

JERUZALEM - Traja izraelskí vojaci prišli v sobotu o život pri streľbe blízko hraníc s Egyptom. Izraelská armáda zároveň oznámila, že jej vojaci "útočníka" zastrelili. Ďalšieho vojaka previezli s ľahkými zraneniami do nemocnice. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Izraelská armáda vo svojom vyhlásení uviedla, že pri ostrej paľbe pri hraniciach boli najskôr zabití dvaja izraelskí vojaci, muž a žena. Armáda pôvodne odmietla potvrdiť informácie o úmrtiach, o ktorých informovali izraelské médiá. Pri následnej pátracej akcii v pohraničnej oblasti boli zastrelení ďalší vojak a útočník. "Pred chvíľou bol na izraelskom území počas prestrelky s útočníkom zabitý (izraelský) vojak," uvádza sa v správe. "Vojaci, ktorí sa nachádzali v jeho blízkosti, útočníka zastrelili," uvádza sa vo vyhlásení.

Streľba blízko hraníc s Egyptom.
Zobraziť galériu (3)
Streľba blízko hraníc s Egyptom.  (Zdroj: SITA/AP Photo/Tsafrir Abayov)

Zastrelenie útočníka potvrdil aj hovorca armády. Armáda podľa agentúry AP dodala, že útočníkom bol egyptský policajt. Hovorca armády uviedol, že streľba zrejme súvisí so zmareným pokusom o pašovanie drog. Vojaci pátrajú po ďalších možných útočníkoch, dodal. Izrael a Egypt podpísali v roku 1978 Dohody z Camp Davidu, ktoré bezprostredne viedli k mierovej dohode medzi židovským štátom a najväčšou arabskou krajinou. Hoci občas dochádzalo k prestrelkám medzi pašerákmi drog a izraelskými vojakmi, situácia na spoločných hraniciach je prevažne pokojná, píše AFP.

Streľba blízko hraníc s Egyptom.
Zobraziť galériu (3)
Streľba blízko hraníc s Egyptom.  (Zdroj: SITA/AP Photo/Tsafrir Abayov)

Viac o téme: ObeteStreľbaEgypt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu