Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Objavená vďaka seriálu na Netflixe: Nezvestnú Kaylu našli po šiestich rokoch od únosu vlastnou mamou

Kayla Unbehaunová bola nezvestná od júna 2017. 13. mája 2023 bolo teraz 15-ročné dievča nájdené v meste Asheville v Severnej Karolíne.
Kayla Unbehaunová bola nezvestná od júna 2017. 13. mája 2023 bolo teraz 15-ročné dievča nájdené v meste Asheville v Severnej Karolíne. (Zdroj: National Center for Missing and Exploited Children)

ASHEVILLE - Kayla Unbehaunová zmizla v roku 2017. Teraz sa dievča opäť objavilo. Predavač ju spoznal vďaka sérii na Netflixe o nezvestných deťoch.

Epizóda série Netflix „Unsolved Mysteries“ má šťastný koniec. Kayla Unbehaunová, nezvestná od roku 2017, bola nájdená pred pár dňami v meste Asheville v Severnej Karolíne. 15-ročné dievča spoznal neznámy človek vďaka programu, ktorý sledoval a zalarmoval políciu.

Brutálna bitka v Bratislave! Polícia pátra po výtržníkovi (Zdroj: FB/Polícia)

Kayla mala deväť rokov, keď ju 5. júla 2017 uniesla jej matka zo South Elgin v štáte Illinois. Kayla žila so svojím otcom Ryanom Iskerkom po tom, čo Heather Unbehaunová stratila právo na starostlivosť o ich dcéru. Matka mala povolené navštevovať svoje dieťa len raz týždenne. Po tom, čo dieťa podľa dohody nevrátila, bolo dievča zaradené do národného zoznamu nezvestných detí.

V sobotu vošla 40-ročná matka s dcérou do obchodu, ktorý patrí do secondhandového reťazca Plato's Closet. Pozorný zamestnanec ich spoznal vďaka tomu, že prípad sa často preberal v médiách, ako uvádza miestny vysielateľ WLOS. Najnovšie bol Kaylin únos uvedený v epizóde relácie Netflix, ktorá sa zaoberá únosmi rodičov.

Kayla je v starostlivosti úradov

Polícia sledovala stopu Kayly a Heather Unbehaunových už šesť rokov. Po úteku s Kaylou si Heather vymazala svoje profily zo všetkých platforiem sociálnych médií. Po krátkom čase predala svoje auto. Svedkovia uviedli, že ich dvoch videli v obci Athens v štáte Georgia. Vyšetrovanie úradov však bolo neúspešné.

"Je veľmi pravdepodobné, že Kayla nepôjde do školy," povedala Angeline Hartmannová z Národného centra pre nezvestné a zneužívané deti (NCMEC) rok po zmiznutí dieťaťa. Hartmannová mala tiež podozrenie, že Heather Unbehaunová izoluje svoju dcéru.

Kayla Unbehaunová bola v sobotu vzatá do opatery sociálnych služieb v Severnej Karolíne, Heather bola zatknutá. Matka je zadržiavaná na kauciu 225 000 dolárov a čaká na vydanie do Illinois. Čelí žalobe za únos dieťaťa.

Viac o téme: Matkaúnos dieťaťaKayla UnbehaunováAsheville
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu