Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

MIMORIADNE Ďalší šialený masaker: Po besnení mladého muža osem mŕtvych a trinásť zranených, páchateľa zatkli

Pri ďalšej streľbe v Srbsku prišlo o život osem ľudí. Na obrázku Uroš B., ktorý mal spáchať krvavý masaker. Zobraziť galériu (7)
Pri ďalšej streľbe v Srbsku prišlo o život osem ľudí. Na obrázku Uroš B., ktorý mal spáchať krvavý masaker. (Zdroj: SITA/AP, Instagram)

DUBONA - Srbská polícia dnes zatkla strelca, ktorý vo štvrtok večer pri srbskom meste Mladenovac zabil osem ľudí a viac ako desiatku ďalších zranil. Dvaja zranení sú vo vážnom stave. Informovala o tom štátna televízia RTS. Po páchateľovi Urošovi B. (21) pátrali stovky policajtov. Podľa srbských médií bol Uroš B. zatknutý v meste Kragujevac. Polícia ho sledovala osem hodín. Podľa Blic ho našli u jeho strýka.

Incident sa odohral len deň po tom, ako 13-ročný chlapec v belehradskej škole zastrelil osem spolužiakov a pracovníka stráženia. Táto streľba spôsobila v Srbsku obrovský šok a v krajine platí oddnes trojdňový smútok.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Podľa stanice Nova S a ďalších srbských médií sa streľba z noci na dnes odohrala v dedine Dubona pri Mladenovaci, ktorý leží asi 50 kilometrov juhovýchodne od srbskej metropoly. Strelec Uroš B. tu začal paľbu z automatickej pušky na skupinu ľudí a následne sa dal na útek, uviedla štátna televízia RTS. Medzi obeťami je údajne policajt a jeho sestra.

MIMORIADNE Ďalší šialený masaker:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/AP)

Podľa agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na miestne médiá, sa útočník po hádke na školskom dvore vrátil s automatickou puškou, začal paľbu a potom pokračoval v náhodnej streľbe z idúceho automobilu.

V oblasti sa odohrávala veľká policajná operácia s cieľom dopadnúť útočníka, ktorým je podľa doterajších zistení 21-ročný mladík Uroš B. Do pátrania bolo podľa RTS nasadených na 600 policajtov, vrátane príslušníkov špeciálnych jednotiek. Oblasť tiež prečesávali policajné vrtuľníky a drony. Zdroj z polície stanici N1 oznámil, že policajti "izolovali" jednu oblasť, kde sa podľa nich útočník pravdepodobne skrýval. Akciu však komplikuje noc a neprístupný terén.

MIMORIADNE Ďalší šialený masaker:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/AP)

Minister vnútra Bratislava Gašić podľa N1 bez bližších podrobností uviedol, že ide o akt terorizmu. Pri doteraz najhoršom s vojnou nesúvisiacom prípade streľby do ľudí v Srbsku zavraždil v roku 2013 60-ročný muž 13 svojich príbuzných a susedov v dedine Velika Ivanča, ktorá sa nachádza niekoľko kilometrov od Mladenovace.

MIMORIADNE Ďalší šialený masaker:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/AP)

Držanie automatických zbraní je v Srbsku nelegálne a streľba do ľudí pomerne zriedkavá. Krajina má veľmi prísne zákony ohľadom držania zbraní, celý región západného Balkánu je však po vojnách v 90. rokoch minulého storočia zaplavený státisícami nelegálne držaných zbraní, pripomína Reuters.

Viac o téme: MužZbraňStreľbaDržbaSrbskoDubona
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu