Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Kolízia ultraľahkých lietadiel v Španielsku si vyžiadala štyroch mŕtvych

Vo Francúzsku sa zrazili ultraľahké lietadlá
Vo Francúzsku sa zrazili ultraľahké lietadlá (Zdroj: Twitter/@RadioManresa)

MADRID - Štyria ľudia zahynuli v nedeľu pri zrážke dvoch ultraľahkých lietadiel na severovýchode Španielska. Informovala o tom tlačová agentúra AFP, ktorá cituje z vyhlásenia miestnych úradov.

Hasiči našli jedno lietadlo v plameňoch v zalesnenej oblasti neďaleko letiska Moia severne od Barcelony po tom, ako ich upozornil svedok, ktorý videl, ako lietadlo stratilo výšku a zrútilo sa, uviedla regionálna vláda Katalánska. "Po uhasení požiaru našli hasiči v ultraľahkom lietadle dve mŕtve telá," uvádza sa vo vyhlásení. O niekoľko hodín neskôr dostali záchranné služby druhé varovanie, že do nehody mohlo byť zapojené ďalšie lietadlo, ktoré sa nevrátilo na letisko.

Druhé poškodené lietadlo s dvoma mŕtvymi osobami vo vnútri našli zhruba 300 metrov od prvého. Úrady sa domnievajú, že lietadlá sa zrazili vo vzduchu. Polícia a orgány civilného letectva začali vyšetrovanie nehody. Nedeľňajšia havária je druhou smrteľnou nehodou ultraľahkého lietadla v Katalánsku za uplynulý rok, dopĺňa denník El País. Vlani v júli zahynul jeden pasažier ultraľahkého lietadla pri pokuse o pristátie na letisku Prat de la Plana.

Viac o téme: ObeteLietadláKolíziaŠpanielsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu