Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

V obľúbenej dovolenkovej destinácii sa zrútila budova: Uzatvorené ulice, ľudia sú v strachu!

(Zdroj: Twitter/ Mediavenir)

MARSEILLE - K zrúteniu jednej z budov došlo v noci na nedeľu v centre mesta Marseille na juhu Francúzska, uviedli tamojšie policajné zdroje. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

Informácie o možných obetiach na životoch či zranených neboli bezprostredne známe. Ulice v okolí dotknutej budovy, ktorá sa nachádza v centrálnom dištrikte La Plaine, boli uzavreté, pričom sa tam nachádzalo veľké množstvo prachu.

V minulosti pri zrútení zomrelo osem ľudí

Polícia pre AFP potvrdila, že sa na mieste nachádzalo množstvo policajtov a hasičov. "Príčina doposiaľ nebola určená," uviedli policajné zdroje. Podľa obyvateľov žijúcich v blízkosti dotknutej štvrte bol zvuk nárazu pri zrútení budovy v tomto prístavnom meste "obrovský" a "znelo to ako explózia". K podobnému incidentu väčšieho rozsahu došlo v Marseille v roku 2018, keď sa zrútili dve budovy v štvrti Noailles, pričom o život prišlo osem ľudí. Budovy boli značne schátrané.

Požiar v troskách budovy v Marseille brzdí záchranné práce

Záchranné práce po zrútení päťpodlažného bytového domu v centre francúzskeho mesta Marseille sťažuje požiar. TASR informuje podľa agentúry AFP. Dom sa zrútil po polnoci po výbuchu, jeho príčiny zatiaľ nie sú známe. Starosta mesta Benoit Payan povedal, že nešťastie si doteraz vyžiadalo najmenej päť zranených a pravdepodobne aj obete na životoch. Na mieste zasahuje asi 100 hasičov, podľa starostu je však "mimoriadne ťažké" dostať požiar pod kontrolu.

Francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin, ktorý dorazil na miesto nešťastia, povedal, že pod troskami môže byť uväznených až desať ľudí. Päť ľudí previezli do nemocnice s vážnymi, ale nie život ohrozujúcimi zraneniami a ošetrená bola aj ďalšia osoba, ktorá utrpela šok, dodal Darmanin podľa agentúry Reuters.

"Snažíme sa zahasiť plamene a zároveň zachrániť životy prípadných obetí pod troskami," povedal ešte v noci predstaviteľ hasičov Lionel Matthew. Oheň znemožnil vyslanie pátracích psov do sutín, aby pomohli zachrániť preživších spod trosiek, dodal.

 

Viac o téme: BudovaZrútenieFrancúzskoMarseille
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu