Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Muža a ženu odsúdili na väzenie za zabitie postihnutej dcéry: Žila v podmienkach nevyhovujúcich ani pre domáce zvieratá!

(Zdroj: Getty Images)

LONDÝN- Súd v Británii v stredu poslal do väzenia rodičov 16-ročnej telesne postihnutej dcéry za jej zabitie. TASR správu prevzala z agentúry AFP a webovej stránky stanice Sky News.

Otec Alun Titford bol uznaný za vinného pre hrubé zanedbávanie starostlivosti o dcéru. Súd v meste Swansey vo Walese ho odsúdil do väzenia na sedem rokov a šesť mesiacov. Matka Sarah Lloydová-Jonesova dostala šesť rokov väzenia. Otec svoju vinu popieral, matka sa k obvineniam priznala vlani. Polícia mŕtve telo ich dcéry Kayleay Titfordovej našla v októbri 2020 doma v oblasti Powys vo Walese. Trpela morbídnou obezitou a vážila 146 kilogramov. Jej telo ležalo na špinavých toaletných poduškách pre domáce zvieratá. Zomrela na zápal a infekčné vredyh, spôsobené obezitou a nehybnosťou. Na jej tele sa našli aj červy, píše AFP s odvolaním sa na súdne pojednávanie.

Žalobca povedal, že podmienky neboli vhodné ani pre domáce zviera, nieto ešte pre 16-ročné dievča, ktoré si vyžadovalo starostlivosť ďalších osôb. Kaylea mala od narodenia rázštep chrbtice a hydrocefalus, hromadenie tekutiny v mozgu. Zúčastňovala sa však na bežnom vzdelávaní a bola nadanou hráčkou basketbalu vozíčkarov.

Viac o téme: TýranieDcéraZabitieBritánia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu