Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Španielska polícia zhabala 24 luxusných áut ukradnutých v USA: Pravdepodobne smerovali do Afriky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: foto: tip citatela)

MADRID - Španielska polícia v pondelok oznámila, že v juhošpanielskom prístave Algeciras skonfiškovala 24 luxusných áut vrátane značiek Porsche a Cadillac, ktoré boli ukradnuté v Spojených štátoch a pravdepodobne smerovali do Afriky. TASR správu prevzala za agentúry AFP.

Španielska Občianska garda (Guardia Civil) uviedla, že jej príslušníci počas uplynulého roka vyšetrovali podozrenia, že Algeciras je využívaný na prepravu luxusných vozidiel ukradnutých v Spojených štátoch. 

archívne video Polícia obvinila Gruzínca: Mal kradnúť v byte na Kvetnej ulici v Bratislave

Polícia obvinila Gruzínca: Mal kradnúť v byte na Kvetnej ulici v Bratislave (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Luxusné vozidlá boli nájdené v nákladných kontajneroch

Luxusné vozidlá vrátane džípov a športových áut značky Aston Martin boli nájdené v nákladných kontajneroch, ktoré do algeciraského prístavu priviezli v priebehu januára, uviedol policajný hovorca. Polícia sa domnieva, že autá zadržané v rámci zmienenej operácie mali byť odoslané do afrických krajín. Vozidlá v hodnote viac ako dvoch miliónov eur už medzitým poslali naspäť do Spojených štátov. 

Medzinárodná policajná organizácia Interpol tvrdí, že s kradnutými vozidlami sa často obchoduje s cieľom financovať a vykonávať inú trestnú činnosť, od pašovania drog až po obchodovanie so zbraňami a ľuďmi. 

Viac o téme: AutáKrádežUSAŠpanielsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu