Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Škandál v Británii: Poslanec si kokaín účtoval ako výdavky, teraz si posedí vo väzení

Jared O'Mara si kokaín účtoval ako výdavky. Zobraziť galériu (2)
Jared O'Mara si kokaín účtoval ako výdavky. (Zdroj: profimedia.sk)

LEEDS - Dnes už bývalý britský poslanec bol odsúdený na štyri roky väzenia za to, že použil sfalšované vyhlásenia, aby do nákladov zahŕňal výdavky na užívanie kokaínu. Rozhodol o tom súd v anglickom meste Leeds.

Ako vo štvrtok informovala britská tlačová agentúra PA, Jared O'Mara sa údajne pokúsil nezákonne získať celkovo 52 000 libier (58 700 eur) z peňazí daňových poplatníkov.

Historický prielom v trestoch za drogovú trestnú činnosť (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Okrem iného predložil dokumenty od organizácie, ktorá údajne pracuje pre ľudí s autizmom. Ale organizácia neexistovala, ako sa neskôr ukázalo. A adresa, ktorú dal O'Mara, bola adresa McDonald's. Predstieral, že zamestnal priateľa ako zamestnanca a za to si účtoval aj náklady, hoci za to nepriniesol žiadnu protihodnotu.

Škandál v Británii: Poslanec
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: pixabay.com)

O'Maru vyhodili z britského parlamentu v roku 2019

O'Mara bol zvolený za Labouristickú stranu vo volebnom obvode Sheffield Hallam v roku 2017, čím zosadil bývalého podpredsedu vlády a bývalého lídra liberálnych demokratov Nicka Clegga.

Čoskoro sa však ukázalo, že túto úlohu nezvládol. Početné obvinenia, od homofóbnych vyhlásení na internete až po obťažovanie zamestnanca nevhodnými správami Whatsapp, z neho rýchlo urobili outsidera. Opustil Labouristickú stranu, no svoj poslanecký mandát si udržal až do ďalších volieb v decembri 2019.
 

Viac o téme: DrogyKokaínVäzenieVýdavkyBritský poslanecJared O'Mara
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu