Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zabili ju dve lyžičky tiramisu! Taliansko rieši škandál úmrtia mladej ženy: Tragická dráma v luxusnej reštaurácii

20-ročné dievča zomrelo po konzumácii vegánskeho tiramisu Zobraziť galériu (2)
20-ročné dievča zomrelo po konzumácii vegánskeho tiramisu (Zdroj: Leggo.it, salute.gov.it)

MILÁNO - Vegánske tiramisu so stopami mliečnych výrobkov je stredobodom vyšetrovania v Taliansku. Dievča (20) po dvoch čajových lyžičkách upadlo do kómy a žiaľ už sa neprebralo. Výrobok neuvádzal možné alergény a bol označený za vegánsky. Pitva má potvrdiť podozrenia, ktoré sa našli vo výrobe.

Dezert „Tiramisun“ bol vyrobený vo výrobni v talianskom meste Assago, na severe krajiny. Podľa dostupných informácii prebiehala výroba vegánskych sušienok a krému z mliečneho mascarpone na jednom pulte. Je teda viac ako pravdepodobné, že došlo ku kontaminácii medzi dvoma potravinami a do vegánskeho produktu sa dostali stopy mliečnych výrobkov, informovalo talianske Leggo.

Chcem, aby si ma Česi zapamätali ako človeka, ktorý dodržal to, čo sľúbil, oznámil Petr Pavel (Zdroj: TASR/Barbora Vizváryová)

Podľa priateľa, ktorý s ňou dňa 26. januára večeral, zjedlo dievča 2 čajové lyžičky dezertu v luxusnej reštaurácii v centre Milána. Po skontrolovaní alergénov v pohári obľúbenej talianskej pochúťky jej stačilo málo a okamžite začala kašľať, pokúsila sa zvracať na toalete a aplikovať si lieky, ktoré nosila stále so sebou ale neúčinkovali a dievča upadlo do kómy. V kóme bola 10 dní a lekárom sa ju už žiaľ nepodarilo zachrániť.

Talianske Ministerstvo zdravotníctva varuje pred kontaminovaným výrobkom tiramisu
Zobraziť galériu (2)
Talianske Ministerstvo zdravotníctva varuje pred kontaminovaným výrobkom tiramisu  (Zdroj: www.salute.gov.it)

Medzi podozrivými je majiteľ, vedúci výroby a ďalší dvaja zamestnanci firmy, informoval milánsky prokurátor Marcello Viola. Sú obvinení zo zabitia, podvodu pri výkone živnosti (administratívnej zodpovednosti) a predaja neoriginálnych potravín. 

Tento týždeň by mala byť vykonaná pitva tela mladej ženy, ktorá má potvrdiť podozrenie. Na kontaminované tiramisu upozornilo aj talianske Ministerstvo zdravotníctva, stiahlo výrobok z trhu a vyzýva ľudí, aby ho z dôvodu množstva alergénov nekonzumovali.

Viac o téme: AlergiaMliečne výrobkyVegánskyAnafylaktický šokMilánoTiramisu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu