Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Po zrážke dvoch vlakov hlásia 155 zranených, zasahovalo 18 jednotiek rýchlej záchrannej služby!

BARCELONA – Na trati v Montcada i Reixac neďaleko Barcelony sa dnes v skorých ranných hodinách zrazili dva vlaky. Na miesto nehody bolo vyslaných 18 jednotiek rýchlej zdravotnej služby. Hovorkyňa potvrdila 155 ľudí, ktorí boli zranení v dôsledku zrážky a traja ľudia museli byť prevezení do nemocnice v stredne ťažkom stave.

archívne video Tragická zrážka vlakov v Česku

Mrazivé zábery zo zrážky vlakov v Česku: Traja mŕtvi, desiatky zranených! (Zdroj: HZS Plzeňského kraje)

Nehoda sa stala vo frekventovanom čase ráno, krátko pred ôsmou hodinou, informoval britský DailyMail. Pracovníci rýchlej zdravotnej služby museli ošetriť 155 cestujúcich. Ostatné záchranné zložky evakuovali ľudí z dvoch vlakov. Podľa dostupných informácií, vlak, ktorý bol v pohybe narazil do iného stojaceho vlaku. Ľudia boli prekvapení a niektorí od strachu aj kričali, povedala jedna z pasažierok. Vlaky boli aj vzhľadom k frekventovanému času skoro ráno veľmi vyťažené a prepravovali veľa cestujúcich.

Ester Capella, zástupkyňa katalánskej vlády v Madride, povedala pre španielsky národný rozhlas, že úradníci incident vyšetrujú. Hovorkyňa regionálnych pohotovostných služieb upresnila, že ošetrili 155 ľudí, z ktorých 150 bolo zranených ľahko a päť stredne zranených.

Povedala, že na miesto incidentu poslali 18 jednotiek rýchlej zdravotnej služby. Železničná doprava bola následne pozastavená v oboch smeroch.

Viac o téme: NehodaVlakZrážka vlakovBarcelona
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu