Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ukrajinský ostreľovač takmer prelomil svetový rekord: Rusa zabil zo vzdialenosti 2,7 kilometra!

(Zdroj: Twitter/am_misfit)

KYJEV – Ukrajinskému ostreľovačovi sa podarilo zasiahnuť cieľ na obrovskú vzdialenosť. Takmer prekonal svetový rekord, ktorý doteraz drží kanadský ostreľovač, ktorý zneškodnil cieľ na vzdialenosť 3540 metra v Iraku.

Ukrajinskému ostreľovači sa takmer podarilo prelomiť svetový rekord v zasiahnutí cieľa z najdlhšej vzdialenosti. Svojou presnou muškou však zosadil z druhého miesta Brita Craiga Harrisona, ktorý svoj rekord zaznamenal v Afganistane, informuje LadBible.

K úspechu zablahoželali ukrajinskému vojakovi aj Národná garda Ukrajiny a Ozbrojené sily Ukrajiny. Výstrel bol zaznamenaný aj videom dňa 11. novembra. „Ukrajinský ostreľovač sa veľmi priblížil svetovému rekordu v najdlhšom výstrele bojového ostreľovača. Okupanta zlikvidovala presná strela našich špeciálnych síl zo vzdialenosti 2 710 metrov – vzdialenosť, ktorá je teraz na 2. mieste vo svetovom rebríčku", potvrdilo informáciu velenie ozbrojených síl.

Práca ostreľovača je pritom mimoriadne náročná. Brit, Craig Harrison, ktorý bol doteraz držiteľom druhého miesta v najdlhšej strele držal jednu pozíciu celý týždeň. V súčasnosti je povolených maximálne 72 hodín, no on však prešiel za hranicu možného, priznal sa v rozhovore. Spal maximálne 15 minút na ďalekohľade, potom ďalších 5 hodín sledoval cieľ a tak stále dookola. Na malú potrebu si vykopal žľab, pomocou ktorého moč odtekal za neho. Na jedlo im slúžia sušienky, ktoré majú vyšší podiel kalórii ale spôsobujú zápchu, aby ostreľovač nemal problém s veľkou potrebou.

Táto správa prichádza krátko po tom ako sa ukrajinským vojakom podarilo získať späť mesto Cherson. Yaroslav Januševič, ukrajinský guvernér Chersonskej oblasti, povedal, že urobia všetko pre to, aby sa do regiónu „vrátil normálny život“.

Viac o téme: VojnaOstreľovačSnajperRuskoUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu