Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Súd zamietol žalobu zo sexuálneho obťažovania voči Kevinovi Spaceymu

Kevin Spacey Zobraziť galériu (2)
Kevin Spacey (Zdroj: SITA/AP Photo/Andres Kudacki)

NEW YORK - Newyorský súd zamietol žalobu zo sexuálneho obťažovania, ktorú na amerického herca Kevina Spaceyho podal herec Anthony Rapp. Informuje o tom agentúra AFP.

Súdna porota dospela k záveru, že 50-ročný Rapp nebol schopný dokázať, že sa ho Spacey dotýkal na intímnych miestach. Sudca Lewis Kaplan v dôsledku toho prípad zamietol. Rapp tvrdil, že ho Spacey v roku 1986, keď mal len 14 rokov, sexuálne obťažoval počas večierku na Manhattane. Za ujmu požadoval odškodné vo výške 40 miliónov dolárov.

Kevin Spacey
Zobraziť galériu (2)
Kevin Spacey  (Zdroj: SITA/AP Photo/Andres Kudacki)

Spacey (63) predmetné obvinenie kategoricky poprel. Vyhlásil tiež, že si je istý, že sa mu svoju nevinu podarí dokázať. Spacey aktuálne čelí žalobe z viacerých prípadov sexuálneho napadnutia aj v Británii. Obvinený je tam zo štyroch prípadov sexuálneho napadnutia a z jedného núteného pohlavného styku bez súhlasu dotyčnej osoby.

Spaceyho úspešná herecká kariéra sa zastavila v roku 2017, práve po obvineniach z obťažovania zo strany Rappa a následne mnohých ďalších mužov. Herec všetky obvinenia popiera. Spoločnosť Netflix s ním však v reakcii na ne ukončila spoluprácu v politickom seriáli House of Cards (Domček z kariet).

Viac o téme: HerecSexuálne obťažovanieKevin Spacey
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu