Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

VIDEO Chorvátsko postihli veľké záplavy: Jedna obeť, voda dosahovala aj pol metra

Centrum Rijeky, ktorá sa nachádza v severnej časti jadranského pobrežia Chorvátska, bolo úplne zaplavené Zobraziť galériu (2)
Centrum Rijeky, ktorá sa nachádza v severnej časti jadranského pobrežia Chorvátska, bolo úplne zaplavené (Zdroj: TASR/HINA/Miljenko KLEPAC)

RIJEKA - Silné dažde spôsobili v stredu v chorvátskom prístavnom meste Rijeka vo večerných hodinách záplavy, ktoré si vyžiadali si jednu obeť, informuje TASR na základe správy agentúry APA.

Centrum Rijeky, ktorá sa nachádza v severnej časti jadranského pobrežia Chorvátska, bolo úplne zaplavené. Jedna osoba, ktorú na ulici strhla povodňová vlna, sa pravdepodobne utopila po tom, čo následne uviazla pod zastaveným vozidlom.

V priebehu dvoch hodín spadlo v Rijeke 140 litrov vody na meter štvorcový, čo takmer zodpovedá priemernému množstvu zrážok za celý september, spresňuje APA. 

Nižšie položené mestské časti sa podľa tamojších mediálnych informácií zmenili na more; voda sa nachádzala vo výške pol metra a po uliciach prúdom tiekli potoky. Miestni hasiči, ktorí absolvovali stovky zásahov, museli okrem iného zachraňovať deti z jedného zaplaveného ihriska.

Viac o téme: ZáplavyChorvátskoRijeka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu