Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Svetom sa šíri VIDEO s Putinovými výrokmi o Ukrajine: Desať rokov klamstiev, usvedčil sa sám!

Výroky Vladimira Putina si navzájom protirečia.
Výroky Vladimira Putina si navzájom protirečia. (Zdroj: SITA/Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Na webe sa v poslednom čase šíri veľavravný videozostrih vyhlásení ruského prezidenta Vladimira Putina o Kryme a Ukrajine. Jednotlivé časti sú za sebou priradené tak, že každé nasledujúce Putinovo tvrdenie je úplne opačné ako to predošlé. To dokazuje, ako sa dá spoľahnúť na slová šéfa Kremľa a to aj do budúcnosti.

Tieto výroky nie sú vytrhnuté z kontextu, v každom prípade sú to vyjadrené postoje ku konkrétnym témam. Niekedy ide dokonca o konkrétny záväzok, ktorý je vzápätí porušený, píšu novinky.cz.

Zostrih začína úryvkom rozhovoru pre televíziu ARD z 29. augusta 2008, v ktorom Putin hovorí: „Krym nie je žiadne sporné územie. Rusko dávno uznalo hranice dnešnej Ukrajiny.“ Za týmto úryvkom nasleduje ďalší, ktorý ukazuje, ako ruskí vojaci obsadzujú Krym.

Putin od začiatku o Ukrajine klamal, dokazujú to jeho výroky (Zdroj: Twitter/@Kira_Yarmysh)

Šéf Kremľa vtedy v rozhovore uhýbajúc očami povedal: „To sú sily miestnej sebaobrany.“ V ďalšom zábere zo 17. apríla už Putin v ruskej televízii sebavedome hovorí: „Za chrbtom krymskej domobrany samozrejme stáli naši vojaci.“

V ďalšom klipe Putin tvrdí, že prítomnosť ruských vojakov na Ukrajine nikdy nezatajoval. „Je to fakt. Nikdy sme to neskrývali. Ruské ozbrojené sily, poviem to rovno, zablokovali ukrajinské ozbrojené sily rozmiestnené na Kryme,“ povedal.

Na úryvku, ktorý nasleduje, je vidieť Putina pri prejave pred Štátnou dumou. V ňom obhajuje anexiu Krymu. „Neverte tým, ktorí vás strašia Ruskom, kričia, že za Krymom budú nasledovať ďalšie regióny. Neželáme si rozdelenie Ukrajiny, nepotrebujeme to,“ tvrdil vtedy šéf Kremľa.

Potom nasleduje skok do 24. februára 2022. V tom čase oznamuje Putin začiatok špeciálnej operácie v Donbase. Jej cieľom má byť demilitarizácia a denacifikácia celej Ukrajiny.

V ďalšom klipe prehlasuje, že operáciu zvládne profesionálna armáda. „Bojových akcií sa nezúčastňujú a nebudú sa ich zúčastniť vojaci základnej služby. A nebudú ani povolávaní rezervisti,“ tvrdil. 

Lenže existovalo toľko dôkazov o tom, že invázie sa zúčastnili tisícky vojakov základnej služby, že aj Kremeľ to musel nakoniec priznať a sľúbiť nápravu. Lenže ukrajinská strana doteraz zverejňuje telefonáty 20-ročných mladíkov rodičom, ktorí vôbec netušia, že ich synovia sú vo vojne na Ukrajine.

A napokon posledný klip ukazuje, že Putin nedodržal ani sľub o mobilizácii záložníkov. Na videu z minulej stredy je vidieť šéfa Kremľa, ako oznamuje mobilizáciu rezervistov.

Viac o téme: VýrokyVladimir PutinUkrajinaKrym
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu