Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Neznámi útočníci v Kolumbii zabili dvoch novinárov: Streľba začala, keď sa vracali z pouličného karnevalu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BOGOTA - Dvoch novinárov zabili v nedeľu útočníci na motocykli v severnej časti Kolumbie. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na miestnu políciu.

Obaja zavraždení novinári, 37-ročný Leiner Montero Ortega a 39-ročná Dilia Contrerasová Cantillová, pracovali pre kolumbijský spravodajský web Sol Digital.

Útočníci začali na dvojicu žurnalistov strieľať, keď sa vracali autom z pouličného karnevalu v meste Santa Rosa de Lima, ktorý spravodajsky pokrývali. Spolu s nimi sa v aute nachádzala ešte tretia osoba, ktorá v dôsledku streľby utrpela zranenia. Doposiaľ nebolo jasné, či atentát súvisel s prácou, ktorú obaja novinári vykonávali.

Kolumbia je považovaná za jednu z najnebezpečnejších krajín Južnej Ameriky, čo sa týka bezpečnosti pracovníkov médií. V období od roku 1977 do roku 2014 - v čase občianskej vojny v Kolumbii - tam bolo podľa údajov tamojšej vlády zabitých 152 pracovníkov médií. Odvtedy sa síce situácia v krajine zlepšila, stále tam však dochádza k útokom a násiliu voči novinárom.

Viac o téme: StreľbaNovináriKolumbia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu