Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Čínski cenzori opäť zasiahli: Zmenili KONIEC animovanej rozprávky! Neuveríte, ako vyzerá...

(Zdroj: Barracuda movie)

PEKING - Čínski cenzori zmenili pre domáci trh koniec amerického animovaného filmu Mimoni 2: Zloduch prichádza. Podľa denníka The Guardian to uviedli diváci, ktorí v Číne túto komediálnu snímku z hollywoodskej produkcie videli.

Podľa príspevkov zdieľaných na sociálnej sieti Weibo, ktorá je čínskou obdobou Twittera, je verzia filmu v Číne o minútu dlhšia. V dodatku na záver je povedané, že superzloduch Willy Kanón bol chytený políciou a poslaný na 20 rokov do väzenia.

To len my potrebujeme poučenie...

Dvanásťročný chlapec túžiaci stať sa zloduchom Gru, ktorý sa s Willym sprisahal, sa podľa dodatku "vrátil k rodine" a neskôr sa "stal otcom troch dievčatiek". V medzinárodnej verzii snímky pritom táto dvojica záporných postáv na konci spoločne odchádza preč, keď Willy zinscenuje svoju vlastnú smrť, aby unikol prenasledovaniu.

Mnoho prispievateľov na sociálnej sieti Weibo úpravy hodnotí posmešne, pričom niektorí uvádzajú, že sa podobajú prezentácii v PowerPointe. "Len my potrebujeme zvláštne poučenie, aby nás animovaný film náhodou nepokazil," napísal vo svojom komentári filmový recenzent DuSir, ktorý má na sieti Weibo 14,4 milióna sledujúcich.

Čína obmedzuje počet zahraničných filmov, ktoré je možné každoročne v domácich kinách premietať. Zásahy cenzorov, či už ide o zmeny, alebo o vypúšťanie niektorých scén, sú pri hollywoodskych snímkach bežné, podotýka The Guardian.

Viac o téme: FilmKinoČínaMimoni
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu